Oppo lansează seria Reno5 în China. Oferă upgrade-uri minore față de Reno4

11.12.2020
Oppo lansează seria Reno5 în China. Oferă upgrade-uri minore față de Reno4

Oppo a lansat noua sa generație de smartphone-uri mid-range premium Reno5 în China. Este greu de înțeles această mișcare, întrucât în termeni de design și capabilități, aceste noi modele sunt foarte similare cu variantele Reno4, de exemplu. Da, există câteva upgrade-uri, dar acestea sunt în mare parte minore. Există însă șansa ca seria Reno5 să rezolve cea mai mare problemă a seriei precedente: prețul, care ar putea scădea considerabil.

Reno5 vine cu un hardware similar

Specificațiile hardware ale modelelor Reno5 5G și Reno5 Pro 5G sunt foarte similare între ele și foarte apropiate de cele ale modelului Reno4 Pro 5G. Vorbim despre ecrane OLED cu refresh rate la 90 Hz și rezoluție Full HD+. Modelul pro are ecran curbat de 6,55”, modelul standard are ecran de 6,43 cu margini plate. Ambele folosesc configurații 8+128 GB sau 12+256 GB. Modelul Reno5 5G folosește un chipset Snapdragon 765, le fel ca generația precedentă, în timp ce modelul superior folosește MediaTek Dimensity 100+.

reno5 ecran

Camerele foto par să fie comune între modele, cu un senzor de 64 megapixeli f/1.7 princilpal, fără stabilizare optică, alături de o cameră ultra-wide de 8 megapixeli, o cameră macro de 2 megapixeli și în cele din urmă o cameră monocromă de 2 megapixeli. Upgrade-ul față de generația precedentă ar fi rezoluția camerei principale, de la 48 la 64 megapixeli.

Ambele modele folosesc un acumulator de 4.300 mAh cu încărcare rapidă la 65W, cu posibilitatea de a încărca în sens invers alte dispozitive folosind port-ul USB. O altă diferență între cele două modele noi este prezența unui jack de 3,5mm. Și la interior avem conectivitate mai avansată pentru varianta Reno5 Pro: Wi-Fi 6 și NFC.

Prețul este semnificativ mai mic

Sticla de pe spate pe este mată și rezistentă la amprente, în timp ce camera foto și partea de sus a telefonului se luminează pe întuneric., fiind tratate cu o substanță fosforescentă. Este o decizie de design interesantă, pe care nu am mai văzut-o până acum.

Telefoanele sunt disponibile pentru pre-comandă în China la prețuri de 3.400, respectiv 3,800 yuan pentru Oppo Reno5 Pro 5G cu stocare și memorie de top(430/480 euro). Modelul Reno5 standard costă 2.700 yuan în varianta de bază și 3.000 yuan pentru varianta superioară (340/380 euro).

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult