Oppo lucrează la un telefon pliabil cu clapetă mai ieftin, care va concura cu Flip3 de la Samsung

31.01.2022
Oppo lucrează la un telefon pliabil cu clapetă mai ieftin, care va concura cu Flip3 de la Samsung

Oppo a intrat abia recent pe piața de smartphone-uri cu ecrane pliabile cu noul Find N, un model cu display mai mic decât alternativele din piață, dar mai ușor în utilizare. Acesta are în consecință și un preț mai accesibil, iar în această zonă va încerca să țină Oppo avantajele sale. Noile zvonuri despre un al doilea telefon pliabil al companiei chineze sugerează că acesta va fi un dispozitiv de tip „clamshell”, rival pentru Galaxy Z Flip3, care va fi livrat la un preț mai mic.

Oppo pregătește un telefon pliabil de tip „clamshell”

Deja prețul lui Galaxy Z Flip3 a scăzut în zona celor relativ accesibile pentru dispozitive premium. La un preț între 4.000 și 4.500 lei, telefonul de la Samsung beneficiază de hardware puternic și un ecran ieșit din comun, cât și un format compact atunci când este închis.

Noul dispozitiv clamshell de la Oppo ar adopta un format similar și ar putea ajunge pe piață în cea de-a doua parte a anului 2022. La fel cum Find N este mai mic decât Fold3, probabil că și acest dispozitiv va fi mai compact decât varianta concurentă. Asta ar reduce costurile de producție pentru ecrane, însă ar oferi și mai puțin spațiu la interior pentru baterie și camere foto. Din fericire pentru Oppo, nici Samsung nu a integrat cele mai performante camere ale sale pe Flip3, deci nu va fi greu să concureze la acest capitol.

Pe de altă parte, Samsung va pregăti cu siguranță lansarea unui nou model Flip4 pentru această vară, care probabil că va veni cu upgrade-uri semnificative la toate capitolele.

Având însă în vedere că Oppo obișnuiește să aducă telefoanele sale de top mai întâi în China și abia apoi în Europa, s-ar putea ca un eventual smartphone de tip clamshell al companiei să vină în magazinele din vest abia spre finalul acestui an, chiar dacă ar putea fi lansat prin vară pe piața de origine.

Informațiile publicate de 91mobiles sugerează că odată cu un nou telefon de tip clamshell, Oppo ar putea livra și un urmaș pentru gama Find N. Și modelul cu clapetă ar ptuea să fie integrat tot în gama de top „Find”.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult