OPPO pregăteşte un smartphone cu zoom optic 5X

22.02.2017
OPPO pregăteşte un smartphone cu zoom optic 5X

OPPO este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din China, însă în Europa încă nu a făcut prea multe valuri. Este posibil ca planul internaţional al companiei să se schimbe odată cu anul 2017, întrucât o lansare de produs a fost programată în prima zi de Mobile World Congress. Deşi nu există prea multe detalii despre smartphone-ul pe care îl vom vedea la Barcelona, imaginea de promovare a acestuia sugerează că va beneficia de ceva nemaivăzut pe un dispozitiv mobil cu Android: zoom optic 5X.

Sky Li, vice preşedintele OPPO, a anunţat că anul acesta la MWC, compania chineză va prezenta rezultatul unui proces de cercetare şi dezvoltare în domeniul opticii pentru smartphone-uri. Este vorba despre primul smartphone din lume cu posibilitate de zoom care să mărească subiectul de cinci ori, ceva ce niciun alt smartphone nu a reuşit să ofere până în prezent. Dispozitivele cu zoom optic lansate în ultimii câţiva ani veneau cu un sistem de cameră inestetic de dimensiuni mari, greu de purtat în buzunarele obişnuite.

OPPO speră ca noul smartphone cu zoom 5X să fie luat drept exemplu de alţi producători, care să ofere astfel de dispozitive în viitor. Aceasta ar putea fi o sugestie a faptului că tehnologia de zoom dezvoltată de companie ar putea fi vândută şi către alţi producători contra cost, creând o nouă sursă de venit. Acestea sunt însă momentan doar speculaţii, însă vom afla detaliile complete despre noul dispozitiv şi capabilităţile sale pe 27 februarie, în prima zi oficială a târgului de tehnologie Mobile World Congress.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult