Oppo propune un smartphone tri-fold, pliabil pe trei laturi

14.12.2020
Oppo propune un smartphone tri-fold, pliabil pe trei laturi

Pe lângă modelul X1 2021 cu ecran rulabil, producătorul chinez Oppo mai are un produs cu design inovator pregătit pentru noul an, luând forma unui smartphone Tri-Fold al cărui ecran se pliază pe trei laturi.

Anunțat la scenă deschisă, într-un eveniment de prezentare cu public ținut în China, OPPO X1 2021 ar putea fi un competitor redutabil pentru Galaxy Z Fold 2 și alte modele smartphone cu ecran pliabil, În loc să plieze ecranul prin îndoire, după exemplul unui carnețel de notițe, OPPO X1 2021 permite dintr-o simplă apăsare de buton creșterea cu peste 30% a lățimii ecranului. Astfel, de la o diagonală de 6.7 inch putem ajunge la 7.4 inch, telefonul devenind o mini-tabletă pe care putem interacționa mult mai confortabil cu aplicațiile preferate.

smartphone tri-fold

Însă producătorul chinez nu pariază doar pe succesul revoluției telefoanelor cu ecran rulabil, Oppo investind și într-un nou concept de telefon pliabil. Denumit Tri-Fold, designul descris într-un brevet recent acordat prevede împărțirea ecranului OLED în trei zone, față de două zone la Galaxy Z Flip sau alte telefoane pliabile din generația actuală. Produsul rezultat va fi și mai compact, ecranul lung și îngust fiind potrivit pentru interacțiune cu aplicații de mobil special optimizate și mai puțin pentru vizionarea de conținut video, sau distracție cu jocuri de Android.

Denumit slide-phone, designul permite nu mai puțin de șapte moduri pentru plierea ecranului, potrivite pentru diferite scenarii de utilizare. Brevetul prevede până și un stylus, ascund undeva în carcasa telefonului.

smartphone tri-fold

Totuși, spre deosebire de anunțul modelului X1 2021 cu ecran rulabil, Oppo nu a venit cu un prototip funcțional sau calendar de lansare concret. Altfel spus, promisiunea telefonului Oppo tri-fold este deocamdată doar un exercițiu de marketing, rămânând de văzut dacă producătorul chinez va reuși să livreze un produs funcțional și practic, într-un interval rezonabil de timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult