Oppo R9s a fost cel mai bine vândut smartphone cu Android la începutul anului 2017

12.05.2017
Oppo R9s a fost cel mai bine vândut smartphone cu Android la începutul anului 2017

Samsung şi Apple au ratat începutul de an în favoarea producătorului chinez OPPO, care a reuşit să surprindă obţinând vânzări record cu modelul R9s, iar asta în ciuda faptului că produsul respectiv este disponibil în doar câteva mari pieţe de desfacere.

Cu siguranţă, un rol important în acest deznodământ îl are eşecul avut de Samsung cu modelul Galaxy Note7, retras de pe piaţă după numeroase incidente legate de incendierea spontană a acumulatorilor.

Cu preţ accesibil şi fără o concurenţă solidă din partea producătorilor consacraţi, OPPO R9s a vândut în perioada ianuarie-martie aproximativ 8.9 milioane unităţi, devenind al treilea cel mai popular smartphone din lume, după iPhone 7 (21.5 milioane unităţi) şi iPhone 7 Plus (17.4 milioane unităţi). Însă comparaţia nu este tocmai echitabilă, din moment ce modelul Apple este vândut în majoritatea pieţelor internaţionale, beneficiind de o bază mult mai largă de potenţiali cumpărători.

Revenind la tabăra Android, al doilea clasat după OPPO R9s este modelul Samsung Galaxy J3 2016 (6,1 milioane dispozitive  vândute), urmat de modelul Galaxy J5 2016 (5.0 milioane dispozitive).

Luate împreună, cele cinci poziţii din clasament reprezintă 1 din fiecare 6 dispozitive smartphone vândute la nivel global în primul trimestru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult