Oppo Reno5 Pro+ ar putea integra cel mai performant senzor de la Sony

22.12.2020
Oppo Reno5 Pro+ ar putea integra cel mai performant senzor de la Sony

Se pare că este un trend printre producătorii de smartphone-uri din China să prezinte multe dintre caracteristicile telefoanelor încă dinaintea evenimentului oficial de lansare. De exemplu, Oppo tocmai a oferit niște detalii despre următorul său smartphone mid-range premium: Oppo Reno5 Pro+, care va fi echipat cu un senzor foto nou de la Sony, pe care nu l-am mai văzut pe alte dispozitive până acum.

Oppo Reno5 Pro+ va fi un flagship cu accent pe componenta foto

Reno5 Pro+ va fi un soi de flagship, însă componenta sa foto va primi o atenție sporită. Față de variantele Reno 5 și Reno5 Pro, acesta va beneficia de o cameră principală cu senzor de 50 megapixeli, care ar putea fi chiar senzorul de top de la Sony pentru anul 2020. Acesta se numește Sony IMX766 și încă nu știm foarte multe lucruri despre el. Totuși, dacă ne uităm în urmă, acesta ar trebui să înlocuiască senzorul Sony de 50 megapixeli pe care îl regăsim pe modelele Huawei din ultimul an, iar acelea au fost tot timpul pe primele locuri în testele DxOMark.

Modelul Reno5 Pro+ ar putea să depășească performanța Huawei, dar nu va fi ușor. Asta pentru că o mare parte din calitatea finală a fotografiilor este meritul hardware-ului și software-ului realizat de producător. Huawei folosește propriile chipset-uri Kirin, echipate cu propriile procesoare de imagine, cât și de algoritmi software de procesare foto care folosesc AI pentru a oferi imaginile finale.

oppo reno 5 pro+

Oppo va integra pe Reno5 Pro+ un chipset Snapdragon 865, conform listării de pe TENAA, ceea ce sugerează că va oferi și o performanță mai bună față de modelele inferioare, care vor folosi Snapdragon 765. Totuși, adevăratul flagship al companiei, Oppo Find X3 Pro, urmează să fie lansat cu Snapdragon 888.

Alte caracteristici hardware pentru acest model sunt un ecran AMOLED de 6,55” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 90 Hz, configurații cu 8+128 GB sau 12+256 GB și un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare la 65W.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult