OPPO, scos din cursa pentru telefoane pliabile de Huawei, compania rivală lansând prima un telefon cu design identic

25.02.2019
OPPO, scos din cursa pentru telefoane pliabile de Huawei, compania rivală lansând prima un telefon cu design identic

Al doilea producător după Samsung care dezvăluie un smartphone pliabil, Huawei pare că a încurcat planurile rivalului OPPO pentru lansarea unui dispozitiv similar.

Nu este clar dacă designul folosit de OPPO are prea multe similarităţi cu produsul dezvăluit deja de Huawei, compania riscând să fie acuzată de plagiat, sau pur şi simplu produsul este unul inferior.

Cert este că anunţul de lansare aşteptat în urmă cu câteva zile nu a mai venit, lăsând giganţii Samsung şi Huawei într-o cursă unu-la-unu pentru cucerirea pieţei de telefoane pliabile.

Modelul Samsung este un smartphone cu două ecrane, unul mai mic la exterior şi altul ascuns la interior, de folosit pentru a lucra până la trei aplicaţii simultan. În schimb, interpretarea Huawei prevede un singur ecran care se pliază după conturul exterior al carcasei. Având în vedere preţurile exorbitante la care au fost anunţate cele două dispozitive, este greu de crezut că oricare dintre acestea se va putea impune cu adevărat.

Din păcate, zvonurile circulate până acum confirmă scenariul plagierii designului Huawei Mate X, telefonul OPPO cu ecran pliabil apărând în imagini neoficiale afişând practic acelaşi design de carcasă şi ecran.

În acest moment nici nu mai contează cine a copiat pe cine. Fiind primul de piaţă cu acest design, Huawei are un argument puternic împotriva rivalului OPPO, iar pornirea unui scandal pe tema cine a fost primul cu inovaţia nu ar avantaja niciuna dintre companii.

Deocamdată, Oppo pare că va dirija atenţia publicului spre noua tehnologie pentru zoom optic 10x fără pierderi de calitate şi lansarea primului smartphone 5G al companiei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult