Oppo și OnePlus se pregătesc să lanseze pliabile concurente cu cele din seria Galaxy Z de la Samsung

16.08.2022
Oppo și OnePlus se pregătesc să lanseze pliabile concurente cu cele din seria Galaxy Z de la Samsung

În prezent, Samsung are puțină concurență pe piața de pliabile, însă compania sud coreeană vinde grosul unităților la nivel mondial. Asta în primul rând pentru că este una dintre puținele companii care livrează astfel de telefoane în toată lumea, majoritatea concurenților preferând să rămână doar pe piața din China, pentru început. Se pare însă că unul dintre rivalii care ar avea șanse să concureze cu Samsung, Oppo, se pregătește să lanseze astfel de dispozitive la nivel mondial, alături de brandul său secundar, OnePlus.

Oppo Find N Fold și Flip ar putea oferi alternative la modelele Samsung

Se zvonește că Oppo pregătește lansarea a două smartphone-uri cu ecran pliabil la nivel internațional. Compania a lansat deja în China modelul Find N, un dispozitiv pe care am avut șansa să îl testăm și local. Acesta oferea câteva avantaje față de modelul Fold de la Samsung, precum dimensiuni reduse și o „cută” aproape invizibilă, însă software-ul chinezesc nu este bine optimizat pentru a fi folosit în Europa.

Se pare însă că în viitorul apropiat s-ar putea să vedem o nouă versiune a lui Find N și în Europa, sub denumirea de Find N Fold, alături de un model care ar putea concura cu Galaxy Z Flip4: Oppo Find N Flip. Astfel, producătorul chinez ar putea avea disponibile produse care să concureze direct cu oferta Samsung. Informațiile despre cele două dispozitive vin chiar de la biroul de mărci înregistrate al UE (EU Intellectual Property Office), care a listat în baza sa de date cele două nume înregistrate de Oppo.

oppo find n flip fold trademarks

Informațiile din prezent sugerează că Oppo ar putea folosi același hardware high-end pe care îl folosește și Samsung, cu chipset Snapdragon 8+ Gen 1. Cel mai probabil însă, ecranele pliabile vor fi produse tot de Samsung, deci ar putea oferi capabilități comparabile în utilizare.

Pe lângă Oppo, și brandul OnePlus sugerează că va dezvolta în viitorul apropiat un smartphone pliabil, Pete Lau, CEO și co-fondator OnePlus, a publicat imagini cu ceea ce pare a fi o balama pentru smartphone-uri pliabile. Astfel, după debutul modelelor Oppo în Europa, probabil că un model OnePlus pliabil nu va întârzia foarte mult. Cel mai probabil, OnePlus va adopta un design similar cu Find N-ul deja lansat.

sursa: GSM Arena, Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult