OPPO X Tom Ford ar putea fi un slider phone cu ecran rulabil

28.12.2020
OPPO X Tom Ford ar putea fi un slider phone cu ecran rulabil

OPPO nu se mulțumește cu un singur model de telefon rulabil, producătorul chinez pregătind și un slider phone foarte compact.

La fel ca telefoanele pliabile, cele rulabile pot fi cu ecran extensibil pe orizontală sau pe verticală. Diferența majoră este că ecranul rulabil este ascuns prin rularea într-un spațiu special prevăzut în compartimentul carcasei, produsul rezultat putând fi mult mai compact și elegant.

OPPO X Tom Ford reinventează designul clamshell înlocuind cele nouă jumătăți de carcasă cu un șasiu extensibil acționat electric. În locul configurației cu două ecrane sau ecran pliabil avem un singur ecran desfășurat pe verticală. Acesta se rulează într-un compartiment ascuns la interiorul carcasei, permițând dublarea suprafeței de afișare la o simplă apăsare de buton.

Însă poate cel mai spectaculos la conceptul brevetat de OPPO este faptul că amprenta telefonului poate fi redusă aproape la dimensiunea unei cărți de vizită, fără a crește și grosimea carcasei. Excepțional de compact în modul rulat, OPPO X Tom Ford se transformă într-un smartphone cu ecran înalt pe care poți rula în voie aplicații de Android și viziona clipuri video.

slider phone

Prinse în competiție cu noul telefon OPPO, modele precum Galaxy Z Flip și Motorola Razr și-ar putea vedea amenințat viitorul. La fel ca OPPO X1 2021, demonstrat deja la stadiul de prototip funcțional, noul slider phone ar putea fi mai ieftin de produs și mai fiabil decât alternativele cu ecran pliabil. Spre exemplu, mecanismul tip balama și zona de pliere reprezintă un element de complexitate care nu există la noul tip de produs. În plus, nu este nevoie nici de un al doilea ecran secundar, parte din suprafața ecranului rulabil fiind permanent vizibilă.

Purtând numele unui celebru creator de modă, OPPO X Tom Ford este menit a fi purtat la gât asemenea unei bijuterii. Ilustrat cu schițe obținute pe canale neoficiale, telefonul apare cu finisaje din piele și elemente placate cu aur. Deși nu apare în imagini, lănțișorul sau cureaua pentru transport se fixează în două inele aurii extensibile.

Din păcate, schițele furnizate nu lămuresc aspecte precum implementarea tastelor Power/Volum sau a camerei frontale. În plus, având în vedere constrângerile de spațiu pentru acomodarea acumulatorului, rămâne de văzut și ce autonomie poate oferi noul smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult