(P) Huawei P9 lite: îl deblochezi mai repede decât citeşti acest titlu!

(P) Huawei P9 lite: îl deblochezi mai repede decât citeşti acest titlu!

Dacă acum un an puţine telefoane puteau fi deblocate prin intermediul unui senzor de amprente, anul acesta producătorii s-au pus pe treabă, iar acum ai de unde alege. Cum ştii însă care dintre modele chiar integrează un senzor rapid şi sigur?

Go4it.ro a testat şi recomandă: Huawei P9 lite!

În primul rand, trebuie să ştii că telefonul are un senzor de amprente securizat prin tehnologia de ultimă generaţie ARM TrustZone, ceea ce înseamnă că, pe langa faptul că îl vei debloca rapid, poţi avea încredere că informaţiile tale sunt păstrate în siguranţă.

În ceea ce priveşte rapiditatea deblocării, am testat telefonul şi putem spune că integrează unul dintre cele mai rapide şi mai precise sisteme de autentificare de pe piaţă. P9 Lite este echipat cu acelaşi senzor de amprentă pe care l-am întâlnit şi pe modelul P9 standard. Acesta este amplasat la fel de bine, pe partea din spate a dispozitivului, fiind uşor accesibil imediat ce iei telefonul în mână. Simpla atingere a senzorului pentru o fracţiune de secundă deblochează ecranul, însă asta nu este tot.

Huawei a ales să ofere senzorului de amprentă şi câteva funcţii mai speciale. Poţi folosi suprafaţa senzorului pentru a răsfoi fotografiile din galerie, sau pe post de declanşator în aplicaţia de cameră. Există setări şi pentru preluarea unui apel sau oprirea unei alarme, iar cei care nu doresc să folosească ecranul telefonului pentru a deschide centrul de notificări, pot face acest lucru prin intermediul senzorului de amprentă, cu o glisare de sus în jos.

Dacă vrei să îl cumperi imediat şi să treci la deblocat, află că Huawei P9 lite este deja disponibil pe piaţa locală şi că are un preţ de aproximativ 1.200 de lei, în varianta fără abonament.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult