Palm Treo 850 vine cu GPS şi ultima versiune de Windows Mobile

26.05.2008
Palm Treo 850 vine cu GPS şi ultima versiune de Windows Mobile

Prezenţa telefoanelor inteligente Palm pe piaţa din România este destul de slabă, iar printre puţinele astfel de produse disponibile se numără Palm Treo 750. Zilele acestea, BoyGeniusReport a dezvăluit următorul smartphone din seria Treo, Palm Treo 850.

Palm Treo 850 se diferenţiază prin conectivitatea Wi-Fi, display-ul ce găzduieşte 320 x 320 pixeli, tastele soft senzitive şi introducerea în premieră a conectorului microUSB standard în locul interfeţei proprietare Palm. De asemenea, sistemul de operare este reprezentat de ultima versiune de Windows Mobile (WM 6.1 Professional).

Palm Treo 850

Pentru şoferii aflaţi în căutarea drumului optim, Treo 850 pune la dispoziţie receptorul GPS integrat, iar pentru fotografii de ocazie o cameră foto de 2 MP. Toate bune şi frumoase, dar marele inconvenient al acestui smartphone este memoria RAM. Majoritatea PDA-urilor şi telefoanelor cu funcţii complexe au minim 64 MB RAM, nu înţeleg de ce Palm a ales să instaleze pe un dispozitiv cu funcţii şi facilităţi noi, consumatoare de resurse, doar 32 MB. Spaţiul de stocare intern este de 100 MB, însă poate fi expandat cu un card microSD.

Autonomia se va situa probabil în limite acceptabile (două, trei zile de utilizare normală), mulţumită unei baterii destul de puternice de 1500 mAh. Compania Palm nu a făcut încă un anunţ oficial referitor la smartphone-ul Treo 850, astfel că data apariţiei şi preţul rămân încă sub semnul întrebării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News