Panasonic a anunţat Lumix CM1, smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto

Panasonic a anunţat Lumix CM1, smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto

După ce a lansat primul aparat foto Android, Samsung a răspuns la sugestiile utilizatorilor şi a transformat acest produs într-o linie de smartphone-uri: Galaxy S4 zoom şi Galaxy K Zoom. Panasonic a preluat ideea, a ridicat ştacheta specificaţiilor şi a anunţat Lumix CM1, un smartphone Android cu cameră foto cu senzor de 1” şi procesor Snapdragon 801.

La fel ca modelele Samsung sau ca Lumia 1020, noul terminal de la Panasonic este destinat utilizatorilor de telefoane mobile care-şi doresc şi o captură foto de calitate superioară. Spre deosebire de modelele de la Samsung şi Nokia, care folosesc senzori cu dimensiuni de 1/2,3”, respectiv 1/1,5”, Panasonic a implementat un senzor masiv cu rezoluţie de 20 MP şi diagonală de 1”.

Acest senzor de mari dimensiuni, neobişnuit pentru lumea smartphone-urilor, are aceleaşi dimensiuni cu modelele implementate pe camerele foto compacte scumpe precum Sony RX100 sau pe camerele mirrorless Nikon 1 şi promite o calitate foto foarte bună. Senzorul este secondat de un obiectiv Leica cu diafragmă F/2.8 şi distantă focală de 28 milimetri. Spre deosebire de modelele Samsung, se remarcă lipsa zoom-ului, însă Lumix CM1 promite sa ofere şi dimensiuni ceva mai reduse. Camera foto va oferi un buton dedicat pentru acces rapid, captură foto 4K şi control manual al setărilor.

Panasonic nu a neglijat componenta smartphone, Lumix CM1 fiind un produs la nivelul cerinţelor contemporane. Noul produs foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu o frecvenţă de 2,3 GHz, ecran de 4,7” cu rezoluţie Full HD, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, conectivitate 4G şi o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. Masiva cameră foto înghesuită într-o carcasă de telefon îşi pune însă amprenta asupra parametrilor fizici: Lumix CM1 are o grosime de 21 de milimetri şi o greutate de 204 grame.

Celelalte specificaţii sunt necunoscute în acest moment. Panasonic a afirmat că Lumix CM1 nu va fi disponibil decât pe anumite pieţe, europenii urmând să aibă acces ceva mai rapid la acesta deoarece primele exemplare vor fi disponibile în Germania şi Franţa undeva în perioada Crăciunului la un preţ de circa 900€.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News