Parteneriatul între Nokia și ZEISS pentru camere de smartphone-uri s-a încheiat

26.07.2022
Parteneriatul între Nokia și ZEISS pentru camere de smartphone-uri s-a încheiat

Debutul telefoanelor mobile Nokia cu Android sub HMD Global din urmă cu doar câțiva ani a adus în piață speranță pentru celebrul brand european, însă acum, compania Finlandeză nu pare că o duce așa bine pe cât am fi sperat. Lipsa unor smartphone-uri performante în ofertă și prețurile necompetitive în piață au dus la uitarea rapidă a acestui brand în colectivul de posibili clienți, iar acum, nici măcar parteneriatele tradiționale ale Nokia nu vor mai fi valabile. ZEISS, producătorul german de optică, nu a continuat parteneriatul cu HMD Global după ce acesta a expirat în 2021.

Telefoanele Nokia de la HMD Global nu vor mai folosi tehnologii ZEISS

HMD Global a confirmat faptul că parteneriatul său cu ZEISS s-a încheiat în 2021, însă niciuna dintre companii nu a ieșit în public să spună asta până acum. Confirmarea a venit sub forma unui răspuns la cererile site-ului Nokiamob. Astfel, următoarele smartphone-uri Nokia pe care compania le va anunța, vor avea camere fără optică, software sau alte tehnologii de la celebrul producător de echipamente foto. Nokia XR20 este ultimul model care beneficiază de pe urma acestui parteneriat, telefonul fiind lansat anul trecut.

Nu este tocmai clar de ce acest parteneriat cu tradiție lungă a fost abandonat, însă ar putea veni din partea HMD, care ar putea elimina tehnologiile ZEISS în încercarea de a livra smartphone-uri mai accesibile, cu prețuri competitive. O strategie similară a fost adoptată și de OnePlus, care a confirmat că modelul 10T nu va beneficia de tehnologii Hasselblad pentru camere, iar decizia a fost una financiară, pentru a atinge un preț mai mic la raft.

ZEISS are însă în continuare o prezență pe piața de smartphone-uri, chiar și fără Nokia. Partenerii săi din prezent sunt Sony, un alt partener cu tradiție, care folosește optica ZEISS pe dispozitivele din seria Xperia 1, dar și Vivo, care oferă pe seria X camere cu tehnologii ZEISS.

sursa: Nokiamob

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video