Pe lângă noile modele Nexus, Google lucrează la un smartphone dezvoltat intern

Pe lângă noile modele Nexus, Google lucrează la un smartphone dezvoltat intern

Google deţine platforma Android, însă nu dezvoltă foarte mult hardware pentru aceasta. Compania a preferat în trecut să facă parteneriate cu producătorii de dispozitive mobile pentru lansarea de dispozitive Nexus, însă în această toamnă am putea să vedem primul smartphone realizat integral de Google. Acest lucru nu înseamnă că seria Nexus dispare, ci doar că va exista şi o alternativă la aceasta pentru cei care îşi doresc cea mai pură experienţă Android.

Informaţiile vin de la publicaţia Telegraph, care susţine că a primit informaţii despre un smartphone Google. Acesta ar trebui să apară pe piaţă în cursul anului 2016 şi va veni cu un design proprietar Google. De asemenea, compania va dezvolta hardware-ul intern. Aceasta nu este prima dată când Google dezvoltă hardware pentru platforma Android. Anul trecut, compania a lansat tableta Google Pixel C, care a păstrat designul metalic al laptop-urilor Pixel cu Chrome OS într-un format compact.

Cu toate că Google pare să fie gata de a-şi completa propria ofertă de dispozitive, programul Nexus va continua. Zvonurile afirmă că cel puţin unul dintre smartphone-urile care vor fi lansate alături de Android N va fi realizat de HTC, probabil bazându-l pe platforma lui HTC 10, în timp ce Huawei a confirmat deja că lucrează la un nou smartphone Nexus, care va înlocui actualul Huawei Nexus 6P în ofertă.

Probabil că noul smartphone Google va fi integrat în seria Pixel, care în trecut a venit cu modele cu hardware puternic şi preţ mare. În timp ce seria Nexus a oferit smartphone-uri calitative la preţuri mai mici, probabil că smartphone-ul Pixel nu va fi tocmai accesibil.

Citeşte şi Pixel C: o nouă tabletă Google, bazată pe Android Marshmallow

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult