Performanţele iPhone 6s, testate înainte şi după înlocuirea acumulatorului

Autor: Aurelian Mihai 06.03.2018
Performanţele iPhone 6s, testate înainte şi după înlocuirea acumulatorului

Apple a confirmat în luna decembrie că aplică anumite „optimizări” telefoanelor iPhone echipate cu acumulatori ajunşi aproape de finalul duratei de viaţă, care însă reduc simţitor performanţele dispozitivelor.

Explicaţia oficială este că un acumulator „îmbătrânit” ar putea să nu ţină pasul cu necesarul de energie al dispozitivului, cauzând oprirea spontană a telefoanelor iPhone în momentele când acestea sunt solicitate mai intens. Soluţia găsită este limitarea artificială a consumului de energie şi implicit a performanţelor oferite. Deloc surprinzător, vestea că Apple reduce în mod intenţionat performanţele dispozitivelor de generaţie mai veche a stârnit controverse, punând la îndoială bunele intenţii ale companiei.

Soluţia oferită de Apple a fost un cost mai redus pentru înlocuirea la cerere a acumulatorilor şi promisiunea adăugării unei setări pentru dezactivarea „optimizărilor” buclucaşe, într-o versiune viitoare iOS.

Cert este că scăderea de performanţă în cazul dispozitivelor afectate este sesizabilă în utilizarea de zi cu zi, fapt confirmat şi prin repetarea testelor de performanţă după înlocuirea acumulatorului. Practic, de la un scor de 2485 puncte în testul Geekbench multi-core se ajunge la 4412 puncte, reflectând un nivel de performanţă aproape dublu.

 

Tags: