Performanțele Oppo Reno5 Lite, confirmate înaintea lansării oficiale

23.03.2021
Performanțele Oppo Reno5 Lite, confirmate înaintea lansării oficiale

Pregătit sub numele de model PELM00, Oppo Reno5 Lite va avea mai întâi debutul în magazinele din China, urmând să ajungă mai târziu și în cele europene.

Motorizat de chipsetul MT6853V (MediaTek Dimensity 800U), noul smartphone vine cu sistem de încărcare rapidă la 30W și mai multe atuuri întâlnite până recent doar la gama de top.

Livrat cu o interpretare de Android 11 numită ColorOS 11.1, Reno5 Lite încearcă să atragă cumpărători din rândul celor cu buget limitat, livrând în schimb performanțe competitive.

Deși, mai sus de pragul de 4GB memoria RAM nu este o piedică prea mare în calea performanțelor, Reno5 Lite livrează totuși 8GB memorie RAM, suficient pentru acomodarea unui număr confortabil de aplicații recente în memoria cache. Practic, asta înseamnă că odată ce ai folosit o aplicație precum Chrome sau Facebook, șansele ca aceasta să fie închisă forțat pentru eliberarea resurselor de memorie scad considerabil. Astfel, în loc să aștepți după repornirea aplicației respective vei putea continua exact de unde ai rămas.

Oppo Reno5 Lite

Testat cu versiunea Geekbench 5, Reno5 Lite obține 585 puncte în testul single-core și 1706 puncte în cel multi-core, suficient pentru folosirea aplicațiilor uzuale și majoritatea jocurilor de Android. Totuși, cei care vor să reducă mai mult timpii de așteptare la pornirea aplicațiilor și să aibă un nivel de performanță fără cusur în jocurile de Android ar putea să ia în considerare soluții mai avansate.

Celelalte specificații ale, cum ar fi dimensiunea afișajului, configurațiile camerei frontale și spate, capacitatea bateriei și dimensiunile rămân necunoscute în acest moment. Deocamdată, aflăm doar că pachetul cu accesorii include un încărcător compatibil cu standardul VOOC 4.0 de 30W.

Fără o dată de lansare precisă, Oppo Reno5 Lite ar putea fi lansat în următoarele săptămâni, la timp pentru a concura cu alte dispozitive Android cu performanțe similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult