Peste 500 de programe pentru iPhone şi iPhone 3G

10.07.2008
Peste 500 de programe pentru iPhone şi iPhone 3G

App Store - magazinul de aplicatii pentru iPhoneDe mâine, Apple iPhone 3G îşi va face apariţia în magazinele din Austria, Elveţia şi Portugalia, iar pe 17 iulie va ateriza şi în Franţa. Conform Orange România, iPhone 3G va sosi şi pe meleagurile noastre până la sfârşitul acestui an. Între timp, Steve Jobs a mai făcut ceva: a deschis magazinul online iPhone App Store ce cuprinde peste 500 de aplicaţii software (foarte multe jocuri şi softuri educaţionale, dar şi programe business) pentru iPhone, iPhone 3G, dar şi iPod Touch. 25% dintre programele oferite sunt gratuite, iar 90% dintre cele rămase au preţuri de până în 10 dolari. Restul sunt considerate soft-uri mai complexe şi costă ceva mai mult.

Ce se întâmplă cu banii pe care posesorii de telefoane Apple îi vor scoate din buzunare? 70% revin dezvoltatorilor şi 30% în conturile companiei din Cupertino. Cam puţin, nu? Cert e că Steve se pricepe de minune la promovare şi marketing şi mulţi programatori s-au arătat interesaţi de ofertă. În plus, se doreşte ca sistemul de operare Mac OS X (versiunea mobile) să ajungă din urmă versatele Windows Mobile şi Symbian, iar utilizatorii să nu se plângă de lipsa aplicaţiilor pentru iPhone. Asta se poate face doar cu foarte mulţi programatori.

App Store - magazinul de aplicatii pentru iPhone

Ca idee, la ora actuală există 30.000 de dezvoltatori software care lucrează pentru Palm şi peste 18.000 pentru Microsoft. iFund a investit 100 de milioane de dolari în softurile pentru iPhone, iar conducătorul companiei (Matt Murphy) a afirmat că Steve Jobs trebuie să menţină o relaţie cât mai pozitivă cu dezvoltatorii, altfel aceştia nu vor ezita să se reorienteze către alte platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News