Philips X800 – telefon cu touchscreen pentru portofele subţiri

09.06.2008
Philips X800 – telefon cu touchscreen pentru portofele subţiri

Philips promite să lanseze anul acesta Philips X800, un telefon cu touchscreen la un preţ cât de poate de atractiv (rămâne să vedem cât). Philips X800 nu va excela în ceea ce priveşte specificaţiile, limitându-se la funcţiile de bază condimentate cu câteva aplicaţii şi tehnologii multimedia şi business. Merită menţionate camera foto de 2 MP, aplicaţia Document Reader (deschide fişiere Word, Excel, Powerpoint şi PDF-uri), sistemul de recunoaştere a scrierii de mână şi suportul Bluetooth Stereo. Fişierele personale pot fi stocate pe carduri tip microSD.

Philips X800

Touchscreen-ul are o dimensiune cât se poate de rezonabilă (2.9 inch pe care sunt dispuşi 240 x 400 pixeli) şi afişează până la 262.000 culori. Ce-i lipseşte ca să fie un telefon de top? Sistemul de operare, dar şi conectivitatea wireless prin 3G sau Wi-Fi. Un preţ mic, aşa cum ne sugerează compania olandeză, ne-ar face să trecem cu vederea aceste inconveniente. Dacă eşti un gadgetar exigent, atunci află că Philips mai are o armă secretă: smartphone-ul Xenium X-Connect. Acesta vine cu touchscreen de 3 inch, GPS, conectivitate HSDPA (Wi-Fi este iarăşi absentă) şi sistem de operare Windows Mobile 6 motorizat de procesorul Intel Xscale tactat la 624 Mhz.

Singurele mistere neelucidate (atât pentru Philips X800, cât şi pentru Philips X-Connect) rămân ca de obicei costurile şi data lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News