Pixel 4 şi Pixel 4 XL apar în fotografii noi, cu un ecran fără notch, dar cu design „ciudat”

22.07.2019
Pixel 4 şi Pixel 4 XL apar în fotografii noi, cu un ecran fără notch, dar cu design „ciudat”

În urma mai multor leak-uri, Google a decis să prezinte spatele lui Pixel 4 într-o fotografie oficială pe contul său de Twitter, însă în continuare am rămas cu întrebări despre partea din faţă a telefonului. Întrucât Pixel 3 XL a venit cu un „notch” proeminent, mulţi se întrebau dacă compania va alege un design similar sau dacă va schimba complet ecranul generaţiei noi, iar acum avem răspunsul. Pixel 4 nu va avea decupaj în display, însă va „beneficia” de un artificiu de design care cu siguranţă va fi la fel de controversat.

Noi fotografii 3D, bazate pe planurile oficiale furnizate către producătorii de accesorii, prezintă atât modelul Pixel 4 standard, cât şi Pixel 4 XL, echipate cu ecrane fără notch. În locul decupajului însă a apărut o ramă proeminentă, desupra ecranului, care găzduieşte toate elementele frontale: senzori foto, senzorii de proximitate şi lumină ambientală, cât şi difuzorul pentru apeluri. În partea de jos însă, rama este mult mai subţire, similară cu cea de pe alte dispozitive mobile de pe piaţă.

Întrucât Google permitea ascunderea decupajuli de pe Pixel 3 XL, iar mulţi utilizatori au preferat să folosească telefonul în acest mod, probabil că fanii acestei serii de telefoane nu vor fi deranjaţi de design-ul noilor modele. Acestea par să fie din nou echipate cu câte două camere frontale, noutatea fiind cele două camere de pe spate, încadrate într-un pătrat cu colţri rotunjite, ceva ce vom regăsi şi pe noile modele iPhone de la Apple, dacă leak-urile vor fi confirmate.

Ce nu este prezent în aceste fotografii este un senzor de amprentă, acesta fiind cel mai probabil integrat direct în display. Variantele precedente de telefoane Pixel prezentau diferenţe destul de mari de design între varianta standard şi cea „XL”, însă în cazul de faţă, singurele diferenţe notabile sunt dimensiunile ecranelor.

Fotografiile au fost publicate de iGeeksBlog în parteneriat cu OnLeaks, surse care au mai publicat în trecut astfel de renderizări 3D de telefoane care s-au dovedit a fi autentice după lansarea oficială. Având în vedere că lansarea Pixel 4 este aşteptată cândva în luna octombrie şi că telefoanele intră în producţie de obicei cu aproximativ 2-3 luni înainte de lansare, sunt puţine elemente care ar mai putea fi schimbate între timp la aceste două dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult