Pixel 4 XL apare în primele fotografii „spion” cu ecran perforat

12.06.2019
Pixel 4 XL apare în primele fotografii „spion” cu ecran perforat

Pixel 4 pare să intre în stagiile finale de dezvoltare, iar fotografii cu dispozitivul încep să apară online. Spre diferenţă de anii trecuţi, Google are acum mai multe echipe care lucrează în paralel la diverse design-uri pentru această serie, încercând să evite situaţia de anul trecut, când modelul Pixel 3 XL s-a „bucurat” de un design mai puţin fericit, cu un notch foarte proeminent. Ieri am văzut imagini cu Pixel 4 fără notch şi fără decupaj, dar cu o cameră foarte ciudată pe spate, iar astăzi avem imagini cu un alt model, cu ecran perforat.

Design-ul cu ecran perforat a mai apărut online în diverse leak-uri, iar acum avem fotografii cu dispozitivul real. Deşi nu putem vedea prea multe elemente de design din aceste imagini, este destul de clar că acest model este diferit faţă de cel precedent. În locul unui difuzor în partea de sus a ecranului şi un design cu notch, noul model seamănă mai mult cu Galaxy S10+, beneficiind de o cameră frontală dublă, integrată în colţul din dreapta-sus a ecranului.

Acesta este pus lângă un model Pixel 2 XL pentru comparaţie, acesta fiind puţin mai mic şi cu un ecran mai înalt. În ciuda faptului că design-ul este ascuns de o carcasă de protecţie, poate fi observat un element interesant: rama dispozitivului este egală de jur-împrejur, asemeni dispozitivelor iPhone X/XS. Acest lucru înseamnă că Google ar putea fi prima companie care dezvoltă dispozitive cu Android care renunţă la „bărbia” care a caracterizat toate smartphone-urile din ultimii doi ani.

Desigur, fiind doar un prototip, există încă timp pentru ca Google să facă modificări design-ului sau să aleagă pentru varianta finală o variantă complet diferită la exterior. La interior, telefoanele Pixel 4 sunt aşteptate cu specificaţii de top, precum un chipset Snapdragon 855, 6 sau 8 GB memorie RAM şi camere foto extrem de performante. Data de lansare este încă incertă, însă dispozitivele din trecut au fost anunţate în luna octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult