Pixel 4 XL primeşte un upgrade de RAM şi funcţii foto avansate

10.09.2019
Pixel 4 XL primeşte un upgrade de RAM şi funcţii foto avansate

Telefoanele Pixel sunt modelul pentru platforma Android aşa cum o vede Google, însă nu toţi utilizatorii sau producătorii sunt de acord cu deciziile companiei, în special atunci când vine vorba despre hardware. Google Pixel 3 XL a fost lăudat pentru performanţa camerei foto, însă la capitolul design şi hardware intern a fost criticat, cei 4 GB memorie RAM şi un notch foarte inestetic nefiind pe placul tuturor. Se pare însă că generaţia Pixel 4 va marca un pas înainte la capitolul design şi hardware, conform noilor leak-uri.

Din punct de vedere al design-ului, am văzut deja mai multe concepte, cât şi imagini cu prototipuri ale dispozitivelor Pixel 4. De data aceasta, Google a ales să nu decupeze ecranul în partea de sus, preferând să lase un spaţiu mai mare în partea de sus, o aşa-numită „frunte”, unde integrează toate elementele hardware necesare. Vorbim despre un sistem de recunoaştere facială compatibil şi cu gesturi de mişcare, camerele foto frontale, cât şi difuzorul pentru apeluri, folosit şi pe post de difuzor de redare în tandem cu cel din partea de jos.

La capitolul hardware, Pixel 4 tocmai a apărut în baza de date GeekBench, confirmând faptul că Google a înţeles mesajul utilizatorilor. Modelul Pixel 4 XL testat de curând vine echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 855 (nu pare să fie varianta „plus”) şi cu 8 GB memorie RAM. Rămâne de văzut însă dacă 8 GB RAM vor fi standard pe ambele modele Pixel 4, sau dacă vorbim despre o exclusivitate pe Pixel 4XL. Alternativ, am putea vorbi despre o variantă superioară, care vine şi cu stocare în plus faţă de modelele de bază.

Totuşi, memoria RAM în plus ar putea rezolva în sfârşit problemele pe care seriile Pixel 2 şi Pixel 3 le-au întâmpinat în utilizare, mulţi utilizatori fiind nemulţumiţi de degradarea performanţei în timp, în special după instalarea mai multor aplicaţii. Google a mai rezolvat o parte din probleme prin actualizări de software, însă nevoia de memorie în plus era evidentă.

În altă ordine de idei, scorul de pe GeekBench nu este tocmai impresionant. Avem de a face cu un scor single-core de 2.376 şi un scor multi-core de 9.045, cu mult sub scorurile altor dispozitive echipate cu hardware similar. Este posibil să avem de a face însă cu un prototip, fără software optimizat.

O caracteristică încă neconfirmată pe care Google Pixel 4 şi 4 XL ar trebui să o integreze este un ecran OLED cu frecvenţă de 90 Hz, similar cu cel de pe OnePlus 7 Pro. 

De curând a apărut pe internet şi un clip video care susţine că este clipul oficial de la Google, care va fi lansat odată cu noile dispozitive. Aici putem vedea noi capabilităţi foto precum modul de fotografiere a cerului înstelat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult