Pixel 6a, „deblocat” cu o modificare software pentru a funcționa cu ecranul la 90Hz. 120Hz ar putea fi posibil

11.08.2022
Pixel 6a, „deblocat” cu o modificare software pentru a funcționa cu ecranul la 90Hz. 120Hz ar putea fi posibil

Mai ieftin cu aproximativ 150 dolari decât Pixel 6, modelul Pixel 6a vine cu ecranul limitat în mod artificial la 60Hz, Google decizând să nu ofere utilizatorilor suport pentru 90Hz, deși funcția ar putea fi suportată de hardware-ul folosit.

Potrivit informațiilor obținute prin dezasamblarea telefonului, ecranul OLED folosit este o componentă fabricată de Samsung, care teoretic ar putea suporta rate de împrospătare a imaginii de 90Hz și chiar peste 120Hz. În practică, această setare ar fi fost ascunsă din meniurile Android din considerente de marketing și poziționarea produsului în catalogul de telefoane Pixel.

Vestea bună este că ecranul lui Pixel 6a poate fi „convins” să funcționeze măcar la 90Hz, chipsetul și placa de bază a telefonului suportând și ele acest mod de funcționare. Vestea proastă este că modificarea neaprobată de Google presupune editarea fișierelor de sistem Android, cel mai probabil pe telefoane trecute mai întâi prin procedeul de Root. Mai mult, modificările care presupun înlocuirea modului pentru driverul video nu sunt la îndemâna oricui și pot fi inversate la următoarea actualizare de firmware.

Funcționalitatea astfel deblocată apare direct în meniul Display, opțiunea ”Smooth Display” putând fi bifată la fel ca pe telefoanele Pixel 6 non-a.

Oarecum amuzant, s-ar părea că și funcționalitatea Pixel 6 este parțial limitată, Google ascunzând opțiunea pentru refresh la 120Hz, rezervată pentru modelul Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult