Pixel 7 Pro, mai ușor de zgâriat decât un iPhone (VIDEO)

01.11.2022
Pixel 7 Pro, mai ușor de zgâriat decât un iPhone (VIDEO)

Livrat cu un nou camera-bump integral metalic, Pixel 7 Pro este ceva mai elegant și mai solid decât predecesorul Pixel 6, cu condiția sa nu-ți pese prea mult de inevitabilele zgârieturi.

Dacă predecesorul Pixel 6 venea cu un camera-bump din sticlă, care se putea sparge dacă trânteai telefonul prea tare, succesorul Pixel 7 vine cu un ornament integral metalic care nu se sparge, dar zgârie la cel mai mic contact cu suprafețe abrazive, cum ar fi masa presărată cu firicele de nisip de la beach-bar-ul  ales în vacanța pe litoral.

Problema a fost evidențiată pe canalul YouTube JerryRigEverything, ornamentul camerei foto fiind nimic altceva decât o bucată de aluminiu șlefuită la perfecție. Iar dacă finisajul se rezumă doar la asta, fără a include în ecuație și un material cu rezistență deosebită la zgârieturi, cum ar fi oțelul inoxidabil, atunci avem rețeta perfectă pentru foarte mulți fani nemulțumiți.

În lipsa particulelor de nisip abraziv, Pixel 7 Pro se poate zgârie la fel de ușor și dacă este pus în același buzunar cu cheile locuinței, sau câteva monede. Altfel spus, noul model Pixel se va zgâria cu orice ocazie, arătând în scurt timp urme inestetice de uzură. Zgârieturi care, deși nu afectează funcționalitatea de bază a produsului, îi vor diminua cu siguranță valoarea de revânzare, odată cu orgoliul cumpărătorilor care au cumpărat telefonul de nou.

Din păcate, aceeași regulă se aplică și ramei laterale, realizată tot dintr-un aliaj de aluminiu bine șlefuit, dar nu foarte dur. Singura veste bună este că lentilele camerei foto nu se vor zgâria la fel de ușor, păstrând intacte performanțele foto. În schimb, ar fi mai bine să investești în protecție eficientă pentru ecranul cu margini curbate, achiziționată la pachet cu o husă premium pentru carcasa telefonului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult