Pixel 8 ar putea fi primul telefon Google cu 7 ani de acces la actualizări Android

25.09.2023
Pixel 8 ar putea fi primul telefon Google cu 7 ani de acces la actualizări Android

Google ar putea oferi pentru viitoarea serie Pixel 8 până la șapte ani de actualizări Android, ajungând din urmă sau chiar depășind Apple la acest capitol.

Potrivit listei cu specificații publicată de celebra sursă de zvonuri, 91mobiles.com, Pixel 8 și 8 Pro vor fi primele telefoane Google cu acces la 7 ani de actualizări firmware. Deocamdată, nu este clar dacă perioada enunțată cuprinde și actualizări de OS, sau doar accesul la patch-uri de securitate.

Spre comparație, Samsung promite 5 ani de actualizări firmware pentru cele mai recente telefoane Galaxy S23, strategia fiind preluată și de OnePlus pentru modelul OnePlus 11, vârful de gamă de anul acesta. Doar Fairphone, un producător al cărui obiectiv este livrarea de telefoane cât mai ușor reparabile, a anunțat 8 ani cu acces la remedii de securitate pentru cel mai recent model Fairphone 5.

Revenind la Pixel 8 și 8 Pro, ambele telefoane sunt așteptate cu noul chipset Tensor G3, ajutat cu 8GB RAM și 12GB RAM pe modelul Pro. Opțiunile de stocare sunt de 128GB și 256GB pentru Pixel 8, în timp ce modelul Pro va putea fi comandat cu 512GB sau chiar 1TB (pentru clienții din SUA). Capacitatea acumulatorului este de 4575 mAh cu încărcare rapidă la 27W, respectiv 5050mAh și 30W pentru modelul Pro.

Ambele versiuni Pixel 8 sunt așteptate în carcasă cu certificare IP68 pentru protecție la apă și praf, respectiv, suport pentru încărcare Qi wireless.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult