Pixel Fold ar putea avea probleme cu ecranul. Cel puțin un exemplar trimis unui jurnalist s-a defectat în timp record

27.06.2023
Pixel Fold ar putea avea probleme cu ecranul. Cel puțin un exemplar trimis unui jurnalist s-a defectat în timp record

Așa cum au descoperit și utilizatorii modelului de debut Samsung Galaxy Fold, primele generaţii de telefoane pliabile sunt de „sacrificiu”, cumpărătorii Pixel Fold riscând toate problemele posibile, de la bug-uri software până la defecte hardware care lasă dispozitivul complet inutilizabil.

Dacă primul iPhone nu oferea posibilitatea de a instala aplicaţii, iar primele tablete nu aveau aplicaţii dedicate pentru ecranele mari, primele telefoane pliabile au avut probleme de fiabilitate cu display-urile. În mod normal, la patru ani după lansarea comercială a primului telefon cu ecran pliabil astfel de neajunsuri trebuiau să fie demult depășite. Doar că, Google nu s-a mulțumit să lanseze primul telefon pliabil folosind brandul deja consacrat, Pixel Fold, ci a dorit cu tot dinadinsul ca acesta să fie un produs high-end reprezentând tot ce are mai bun platforma Android.

Din păcate, lipsa de experiență sau poate ambițiile prea mari și-au spus cuvântul, Pixel Fold întârziind să ajungă la fanii care au participat la campania de precomandă. În mod alarmant, telefoanele Pixel Fold trimise pentru review nu doar că redau impresia unui produs din perioada de început a telefoanelor pliabile, dar cel puțin un exemplar s-ar fi defectat încă din primele zile de utilizare. Mai mult, redactorul publicației Ars Technica evidențiază și un posibil defect de proiectare, care ar fi grăbit defectarea prematură a ecranului.

Concret, îmbinarea dintre ecranul OLED  și rama laterală ar lăsa o porțiune neacoperită de folia din plastic nedetașabilă aplicată din fabrică, diferența de rigiditate înlesnind fisurarea stratului inferior din sticlă UTG (Ultra Thin Glass) furnizată de Samsung. Nu este de ajutor nici faptul că plierea ecranului se face fără un gol sesizabil la interior, un sigur grăunte de nisip prins și apoi presat la marginea ecranului, în timp ce telefonul se află în buzunar, putând induce micro-fisuri care se propagă apoi în mod accelerat.

Deocamdată nu este clar dacă defectul semnalat este un caz izolat, sau adevăratul motiv pentru care precomenzile Pixel Fold sunt anulate fără o explicație credibilă din partea Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult