POCO anunță M3 Pro 5G, cel mai ieftin model cu 5G al brandului de buget

20.05.2021
POCO anunță M3 Pro 5G, cel mai ieftin model cu 5G al brandului de buget

Producătorii de smartphone-uri par să fie într-o cursă continuă către cel mai mic preț, iar POCO, sub-brandul Xiaomi de dispozitive de buget cu specificații înalte, a anunțat cel mai ieftin smartphone cu 5G din oferta sa. Acesta se numește POCO M3 Pro 5G și ar trebui să fie o versiune cu 5G a modelului M3 anterior, însă cele două produse nu par să aibă niciun element comun între ele. De la configurație și până la design, acestea sunt extrem de diferite. Totuși, prețul nu este foarte diferit, întrucât noul POCO M3 Pro 5G pornește de la un preț de 179 de euro.

POCO M3 Pro 5G este similar cu alte modele în această gamă de preț

Poco M3 Pro 5G pare să fie foarte similar însă în configurație cu modelul Realme 8 5G, pe care l-am testat de curând. Acesta beneficiază de un chipset Dimensity 700 la 2,2 Ghz, 4 sau 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB stocare internă și un ecran de 6,5” cu panel LCD la 90 Hz. Telefonul are ecranul acoperit cu sticlă Gorilla Glass 3, iar spatele cu un plastic lucios. Sub acest capac avem și un acumulator de 5.000 mAh, care se încarcă rapid la 18W.

Modulul de cameră este însă probabil cel mai diferit element din punct de vedere vizual față de POCO M3. M3 Pro beneficiază de un sistem cu trei camere, dintre care doar una va fi probabil cu adevărat utilă: cea principală de 48 megapixeli. Celelalte două oferă senzori de 2 megapixeli și sunt folosite pentru fotografie macro și calcularea distanței până la subiect în modul portret.

Alte caracteristici, pe lângă conectivitatea 5G dual-SIM, ar fi prezența unui jack pentru căști de 3,5mm, un port IR, senzor de amprentă în butonul Power și funcționalitate NFC. În această categorie de preț, NFC-ul nu este garantat.

POCO M3 Pro 5G va fi disponibil în curând, în cele două variante și în cele trei versiuni de culoare: galben, negru și albastru. Varianta de bază va porni de la 179 euro pentru 4+64 GB, în timp ce modelul cu 6 GB RAM și 128 GB stocare va costa 199 euro. POCO a anunțat în cadrul conferinței și reduceri de 20 de euro pentru primele zile de comandă, deci ne așteptăm la o reducere și în România atunci când telefoanele vor ajunge în magazinele de specialitate autohtone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult