POCO anunță X3 Pro și F3, noile sale modele high-end cu prețuri de mid-range

22.03.2021
POCO anunță X3 Pro și F3, noile sale modele high-end cu prețuri de mid-range

Brandul POCO a anunțat oficial nouile sale smartphone-uri high-end, POCO X3 Pro și POCO F3. X3 Pro este promul de pe piață echipat cu noul chipset Snapdragon 860. Cel de-al doilea folosește chipset-ul Snapdragon 870, o revizie a modelului 865 de anul trecut. Ambele promit funcții de flagship la prețuri de pornire comparabile cu ceea ce oferă concurența în segmentul mid-range.

POCO X3 Pro vine la un preț de introducere de sub 1.000 lei

Snapdragon 860 reprezintă o nouă revizie de procesor high-end Qualcomm pe 7nm, fiind o soluție care împrumută elemente atât de la modelul Snapdragon 855. De altfel, acesta este probabil și ultimul chipset high-end de la Qualcomm echipat cu un modem 4G, în locul unuia cu 5G.

În ton cu brandul POCO, modelul X3 Pro dorește să ofere performanță de „flagship” într-un smartphone de buget. Acest lucru înseamnă că au fost făcute câteva compromisuri, dar nu acolo unde performanța este afectată. Astfel, chipset-ul Snapdragon 860 vine cu o configurație octa-core, cu nucleele rapide la frecvență de 2,93 GHz și cu un cip grafic Adreno 640. Configurațiile hardware vin cu 6 sau 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1, cu posibilitatea de a folosi un card microSD de până la 1 TB.

colors poco x3 pro

Mai mult, bateria lui POCO X3 Pro promite două zile de utilizare la o singură încărcare, cu o capacitate de 5160 mAh. Iar încărcarea la 33W ar trebui să ofere 100% din capacitate în 59 de minute, încărcătorul fiind inclus în pachet. O altă caracteristică interesantă, pe care nu prea o găsești pe telefoane high-end, este jack-ul de căști de 3,5mm. Construcția este din sticlă și metal, ecranul fiind acoperit cu Gorilla Glass 6, în timp ce capacul din spate este mat pe laterale și lucios pe centru.

Și POCO X3 Pro nu se oprește aici. Compania folosește un ecran de 6,67” Full HD+ la 120 Hz și cameră cu patru senzori. Avem un senzor principal de 48 megapixeli, alături de camere ultrawide, macro și de adâncime, iar prețul este impresionant de mic.

features-poco-x3-pro

Poco X3 Pro pornește de la un preț de 249 euro în varianta de bază cu 6+128 GB, în timp ce varianta de top va costa 299 euro (8+256 GB). Totuși, POCO promite un preț de introducere în cantități limitate foarte redus. 199 euro pentru modelul de bază și 249 euro pentru cel cu hardware mai performant. Și pe lângă asta, în primele șase luni, modelul X3 Pro beneficiază și de o înlocuire de ecran gratuită.

POCO F3: aproape flagship, cu un preț accesibil

POCO F3 este în schimb un smartphone care nu face la fel de multe compromisuri. Acesta folosește un chipset Snapdragon 870, bazat pe configurația lui 865 de anul trecut. Acesta are tot o configurație cu 8 nuclee, cel rapid fiind tactat la 3,2 GHz. Modelul POCO F3 folosește memorie LPDDR5 și stocare pe UFS 3.1, în configurații similare cu X3 Pro: 6 sau 8 GB și 128 sau 256 GB. Acest model folosește însă un modem 5G și Wi-Fi 6, capabilități asigurate de chipset-ul de generație mai nouă.

Ecranul de pe POCO F3 este din nou un model de 6,67”, însă bazat pe un panel AMOLED E4 la 120 Hz. Acesta are cel mai mic decupaj de pe piață, de 2,76mm pentru camera frontală, și luminozitate de 1.300 nits, comparabilă cu ceea ce oferă alte companii în gama premium. De altfel, ecranul este calibrat din fabrică pentru un Delta E de sub 1 și beneficiază de suport pentru HDR10+. La fel ca X3 Pro, și POCO F3 are un sistem de difuzoare stereo, însă pe acest model, acestea sunt capabile să redea și sunet în format Dolby Atmos.

Design-ul exterior folosește ca bază modelul Xiaomi Mi Note 10, cu spate din sticlă și un sistem de camere cu două obiective mari și unul mic. Telefonul vine în trei culori: alb, negru și albastru. Chiar dacă telefonul este foarte subțire, la 7,8mm în profil, acesta integrează un acumulator destul de mare, de 4.520 mAh. Este interesant însă faptul că acest model folosește un senzor de amprentă în butonul de power, nu integrat în ecran.

Camera folosește un senzor de 48 megapixeli f/1.78, cameră ultrawide de 8 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli. Pare să fie același sistem de pe Redmi Note 10, dar fără o cameră de adâncime. Cea de-a patra camera a fost înlocuită cu un microfon dedicat pentru cameră, care oferă funcția de „audio zoom” în filmare.

camera poco F3

Modelul POCO F3 va fi vândut la un preț de 349 euro în Europa pentru varianta 6+128 GB, în timp ce modelul de top va porni de la 399 euro. Prețurile introductive sunt de 299 euro și 349 euro începând cu 27 martie, iar oferta de reparație gratuită pentru ecran rămâne valabilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult