POCO F2, succesorul unuia dintre cele mai ieftine telefoane cu hardware high-end, este pregătit de lansare

04.01.2021
POCO F2, succesorul unuia dintre cele mai ieftine telefoane cu hardware high-end, este pregătit de lansare

Dezvăluit pentru piața din India în anul 2018, brandul de smartphone-uri POCO s-a făcut remarcat prin dispozitive cu raport imbatabil performanță preț.

Deținut de Xiaomi, brandul POCO operează cu o echipă separată de dezvoltare şi promovare, accesând componente procurate de compania-mamă la prețuri mai mici decât ar fi posibil pentru producători de mai mică anvergură. Astfel, primul lor smartphone, POCO F1 (sau POCO PHONE) a putut fi livrat cu un preţ de aproximativ 360 euro, incredibil de mic pentru un dispozitiv considerat „cel mai puternic telefon de pe piaţă” la momentul lansării, cu scoruri foarte mari în testele sintetice.

În mod predictibil, așteptările lăsate pentru succesorul POCO F2 sunt la fel de mari, însă producătorul pare că a ales o strategie diferită, de a capitaliza de urma faimei dobândite selectând un chipset Qualcomm mai puțin costisitor. Astfel, dacă originalul F1 venea în anul 2018 echipat cu vârful de gamă Snapdragon 845, soluția aleasă pentru noul model este Snapdragon 732G, cu performanțe de nivel mid-range.

 

Noul POCO F2 schimbă configurația triple-camera cu una quad, oferind mod de captură ultra-wide, macro și DoF. Din păcate, rezoluțiile și capabilitățile oferite nu sunt cunoscute, deocamdată. Știm doar că noul smartphone dispune de un acumulator de 4250 mAh, încărcare wireless și funcție reverse charging.

POCO F1 venea echipat cu un display de 6,18” cu rezoluţie Full HD+  pe format 18,7:9, decupat la partea de sus după exemplul rivalului iPhone. Probabil că noul model va face trecerea la ecran perforat, eventual, cu suport pentru rată mai înaltă de împrospătare a imaginii (ex. 120Hz).

La fel ca modelul de debut, POCO F2 va fi lansat mai întâi pentru piața din India, urmând să apară şi în magazinele din restul lumii ceva mai târziu.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult