Poco F3 GT are probleme cu supraîncălzirea. Producătorul promite un remediu software

13.08.2021
Poco F3 GT are probleme cu supraîncălzirea. Producătorul promite un remediu software

Lansat ca telefon pentru gaming și posibilă alternativă OnePlus Nord 2, Poco F3 GT ar trebui să fie deja optimizat pentru un regim de utilizare intensiv, designul său evitând problemele cu supraîncălzirea întâlnite la modele smartphone obișnuite.

Poco F3 GT vine cu difuzoare stereo semnate de brandul JBL, senzor de amprentă montat pe rama laterală, triggere pentru gaming cu tehnologie Maglev și transmițător infraroșu pentru funcția de telecomandă. Pe lista dotărilor optimizate pentru gaming intră și ecranul OLED de 6.67 inch cu rată de refresh la 120Hz (480Hz pentru interfața touch), protejat cu sticlă Gorilla Glass 5. Totodată, chipsetul de top al MediaTek, Dimensity 1200 cu 5G, este ajutat cu 8GB memorie RAM și stocare internă de 256GB, bazată pe formatul ultra-rapid UFS 3.1.

Având toate aceste dotări la dispoziție și un preț de numai 363 dolari pentru modelul de bază, nu este o surpriză că noul flagship Poco este foarte bine primit de către fanii brandului. Cu toate acestea, cei care s-au grăbit să-l comande reclamă acum probleme cu supraîncălzirea.

Unii utilizatori și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele sociale, spunând că telefonul se încălzește mult prea tare pentru confort. Unii utilizatori spun și că exteriorul carcasei este sesizabil cald la atingere chiar și la folosire normală, problema devenind cu atât mai gravă în sesiunile de jocuri.

Poco F3 GT

Confruntați cu acuzațiile aduse, reprezentanții companiei vorbesc despre o ”problemă minoră” afectând ”un mic număr” de utilizatori. Declarația oficială nu clarifică însă dacă este vorba de un bug software, sau problemele cu supraîncălzirea au legătură cu chipsetul MediaTek, instalat pe dispozitiv fără un sistem de răcire adecvat.

Interesant este că versiunea de firmware sub care au fost raportate problemele, MIUI V.12.5.4.0.RKJINXM, nu este cea livrată pe telefoanele trimise inițial jurnaliștilor pentru testare și review. În schimb, actualizarea a venit după ce telefonul a ajuns deja în posesia cumpărătorilor, livrând o experiență de utilizare diferită de cea descrisă pe canalele media.

Rămâne de văzut dacă actualizarea promisă fără o dată precisă va remedia problemele cu supraîncălzirea fără penalizări sesizabile pe partea de performanță, sau vom avea de-a face cu o situație similară celei întâlnite la rivalul OnePlus, acuzat de aplicarea unor optimizări la nivel de firmware care limitează performanța telefoanelor, fără să anunțe utilizatorii de situația apărută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult