POCO lansează X4 Pro 5G, o alternativă mai ieftină la Redmi Note 11 Pro

01.03.2022
POCO lansează X4 Pro 5G, o alternativă mai ieftină la Redmi Note 11 Pro

POCO, brandul care s-a desprins de Xiaomi în urmă cu câțiva ani, a anunțat un nou mid-range cu un preț impresionant pentru ceea ce oferă telefonul în materie de hardware. Acesta se numește POCO X4 Pro 5G și beneficiază de multe dintre capabilitățile pe care alți producători le oferă la prețuri semnificativ mai mari. Desigur, secretul prețului redus este un balans între performanță și compromisuri. De asemenea, noul telefon pare să fie bazat pe aceeași platformă hardware precum Remi Note 11 Pro 5G, deci nu oferă noutăți foarte mari la capitolul hardware.

Telefoanele POCO au fost de la început modele de buget cu specificații înalte. Totuși, în 2022 este greu să vii cu un hardware high-end la prețuri foarte mici, așa că modelul X4 Pro 5G încearcă mai degrabă să ofere o experiență de medie, cu mici sclipiri din zona high-end.

Modelele POCO X4 Pro și M4 Pro, concurează direct cu seria Redmi Note 11

Avem astfel un smartphone echipat cu un ecran de 6,67” Full HD+ cu panel AMOLED și refresh rate la 120 Hz, protejat de sticlă Gorilla Glass 5 de la Corning. Acesta are la bază un procesor Snapdragon 695, nu tocmai un model din gama foarte performantă, însă care ar trebui să ofere o experiență de utilizare bună în majoritatea scenariilor. De altfel, în afară de cazul în care editezi clipuri video sau vrei să joci jocuri 3D cu detalii foarte înalte, majoritatea procesoarelor disponibile pe piață ar trebui să fie de ajuns.

Alături de acest procesor avem 6 sau 8 GB memorie RAM LPDDR4X, până la 256 GB stocare pe format UFS 2.2 și un sistem de camere triplu. Desigur, așa cum se întâmplă de obicei în această zonă de preț, avem o cameră principală mai performantă, cu senzor de 108 megapixeli, alături de o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și o cameră macro de 2 megapixeli.

Unde s-ar putea remarca acest model este la capitolul autonomie și încărcare rapidă. Cu un acumulator de 5.000 mAh care beneficiază de încărcare la 67W, acesta ar putea fi telefonul care te face să uiți ce înseamnă să ți se descarce complet bateria. Încărcarea de la 0 la 100% se face în 40 de minute, dar majoritatea utilizatorilor nu încarcă niciodată telefonul de la 0%, așa că majoritatea încărcărilor ar putea fi chiar sub 30 de minute.

Așa cum am mai văzut pe telefoane Xiaomi, POCO X4 Pro 5G vine și cu un port infraroșu pentru controlul electrocasnicelor non-smart, cât și un senzor de amprentă în butonul power, dar și un jack de căști de 3,5mm.

Lansarea POCO X4 Pro 5G va avea loc mâine, pe 2 martie, la un preț de pornire de 269 de euro pentru varianta de 6 GB RAM și 128 GB stocare. Versiunea superioară 8+256 GB va costa 319 euro. Alături de POCO X4 Pro, compania a prezentat și POCO M4 Pro, bazat pe configurația Redmi Note 11S, cu ecran mai mic, refresh rate la 90 Hz și procesor MediaTek G96. Acela va porni de la 199 euro și ajunge la 249 euro pentru versiunea 8+256GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult