Polestar, producătorul de mașini electrice, va lansa propriul smartphone – VIDEO

10.11.2023
Polestar, producătorul de mașini electrice, va lansa propriul smartphone - VIDEO

Polestar, producătorul cunoscut pentru mașinile sale electrice, a publicat un teaser cu ceea ce urmează a fi primul său smartphone.

Polestar, fosta divizie de performanță a Volvo, a fost transformată în urmă cu câțiva ani într-un producător de sine stătător. Acum, această ramură a Volvo produce mașini electrice, unele dintre ele axate pe un stil de condus dinamic. Totuși, brandul dorește să se extindă, iar această extindere pare că se va întâmplă în industria smartphone-urilor.

În septembrie, Polestar și-a anunțat planurile de a lansa un smartphone fabricat de Meizu, pentru a completa flota sa în expansiune de vehicule electrice. Acum, am putut arunca prima privire asupra dispozitivului. Compania a prezentat un teaser cu designul lui Polestar Phone în timpul evenimentului său inaugural Polestar Day, în cadrul căruia au dezvăluit și versiunea de serie a modelului Polestar 5.

Potrivit GSMArena, telefonul abordează limbajul de design Meizu, întâlnit și pe seria Meizu 20, cu o ramă metalică plată și trei module de cameră găzduite în inele individuale. Un prim plan din videoclip a dezvăluit că avem de-a face cu o cameră principală echivalentă cu 23 mm, cu o deschidere f/1.9, alături de un teleobiectiv de 70 mm cu deschidere f/2.0 și un obiectiv ultrawide de 15 mm cu o deschidere f/2.4.

Polestar Phone prezintă un ecran plat cu un decupaj pentru camera selfie, iar pe margini este inscripționată marca Polestar, în timp ce spatele are sigla companiei. Unul dintre cele mai interesante aspecte este modul în care Polestar își va integra viitorul telefon cu mașinile sale. Meizu, deținută de aceeași companie-mamă Geely, are propriul software auto Flyme Auto. Cu toate acestea, rapoartele din China sugerează că Polestar Phone ar putea oferi o interfață Polestar OS care este probabil dezvoltată în colaborare cu Meizu.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult