Politicienii americani doresc includerea Honor pe Entity List, la fel ca în cazul Huawei

09.08.2021
Politicienii americani doresc includerea Honor pe Entity List, la fel ca în cazul Huawei

Restricțiile SUA asupra companiei Huawei au intrat în vigoare în urmă cu doi ani, iar compania a scăzut de la producătorul care atenta la locul întâi pe piața de smartphone-uri, la un distant loc 7 în lume în 2021. Pentru a mai salva o parte din afacerea cu smartphone-uri, Huawei a vândut anul trecut Honor către un conglomerat chinez, lucru care îi permite brandului acum să întrețină relații de business cu producători americani precum Qualcomm sau Google. Anumiți politicieni americani consideră însă că și Honor ar trebui să ajungă de asemenea pe Entity List.

Honor ar putea avea aceeași soartă ca Huawei

Includerea Huawei pe Entity List a oprit inițial compania de la parteneriate cu companii americane, pierzând astfel accesul la serviciile Google din sistemul de operare Android. Ulterior, Donald Trump, fostul președinte SUA, a înăsprit restricțiile, blocând livrarea de procesoare de ultimă generație către Huawei și interzicerea vânzării de tehnologii 5G către companie. Astfel, noua serie Huawei P50, este livrată acum doar în variantă cu modem și antene 4G.

Honor, în schimb, după despărțirea de Huawei, poate acum folosi serviciile Google și cumpără procesoare cu 5G de la Qualcomm fără probleme. De altfel, compania se pregătește de lansarea internațională a primelor telefoane echipate cu servicii Google în următoarele câteva săptămâni.

South China Morning Post spune însă că există un grup de 14 politicieni americani din Casa Reprezentanților, membri ai partidului Republican, care au cerut deja Departamentului de Comerț să aplice aceleași restricții pe care le aplică companiei Huawei și asupra Honor. Motivul este faptul că Honor este o fostă componentă a companiei Huawei, iar separarea lor a fost un pretext pentru Huawei pentru a evita restricțiile impuse de Entity List. Astfel, tehnologia și software-ul de origine americană „ajunge din nou în mâinile Partidului Comunist Chinez”.

Răspunsul Departamentului de Comerț din SUA a fost că „apreciază” perspectiva celor 14 politicieni și că „ia în calcul tot timpul noile informații disponibile pentru a identifica noi potențiale adiții la Entity List”.

sursa: South China Morning Post

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult