Porsche P’9521

03.07.2007
Porsche P'9521

Tendiţa ca producătorii de automobile sport să intre pe piaţa IT&C atinge porţile germanilor de la Porsche. Aceasta, după ce valul a trecut pe la Ferrari, Lamborghini şi Mercedes. Prin intermediul diviziei Porsche Design Group, care a colaborat cu producătorul de telefoane mobile Sagem, compania nemţească a prezentat şi se pregăteşte de lansarea primului său telefon: P’9521. Legătura dintre Porsche şi IT&C era făcută până acum de un sistem GPS şi de o serie de harddisk-uri portabile. În rest, Porsche Design Group se ocupă de dezvoltarea altor accesorii, precum: ceasuri, ochelari, pixuri, bijuterii etc.

Porsche P'9521

De pe uşile diviziei de accesorii Porsche a ieşit un telefon cu aspect metalic, construit dintr-un bloc compact de aluminiu, întocmai ca blocul motor al automobilelor. Designul este completat de un ecran OLED de 2.2” acoperit de sticla minerală care îi conferă o rezistenţă sporită la zgârieturi. P’9521 este oferit în varianta clamshell, secţiunea mobilă având un unghi de rotire de 180°, asemănător cu facilitatea telefoanelor Nokia N90.

La prima vedere, prezenţa unui cititor de amprente nu ridică sprâncene, însă implementarea sa o face. Principial am vorbi doar de o modalitate de securizare a datelor, prezenţă obişnuită deja la multe notebook-uri. Însă Porsche s-a folosit de această tehnologie şi a creat posibilitatea de a seta 10 numere de telefon care pot fi apelate prin simpla scanare a amprentei degetelor. Chiar dacă implică ridicarea unei mâini de pe volan, operaţiunea de apelare nu necesită şi îndepărtarea privirii de la drum, lucru de altfel esenţial când conduci, şi nu doar maşini de viteză.

Porasche P'9521

Porsche P’9521 este practic un telefon quad-band GSM cu capacităţi EDGE de transfer de date, Bluetooth, player MP3 şi port USB; lucruri comune în ziua de azi. Remarcabil sunt însă capacităţile video ale telefonului. Vorbim aici de posibilitatea rulării materialului comprimat H.264 (codec-ul folosit la comprimarea filmelor HD), MPEG-4 şi 3GP. Despre calitatea fotografiilor obţinute cu camera de 3.2 MP, nu putem decât să speculăm că va fi ridcată, şi asta datorită funcţiei auto-focus prezentă la sistemul optic.

Ar mai merita menţionate: greutatea, cei drept cam mare, de 140g (rezultatul folosirii aluminiului ca material de construcţie), grosimea de 18.4mm şi un timp de 240h de Stand By.

Porsche P’9521 nu este un telefon în ediţie limitată, însă preţul prohibitiv îl face totuşi exclusivist: 1.581$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News