Posibil defect hardware, responsabil pentru telefoanele Pixel cu probleme la camera foto

17.02.2021
Posibil defect hardware, responsabil pentru telefoanele Pixel cu probleme la camera foto

Aplicația Google Camera, recomandată pentru telefoanele Pixel, primește de ceva timp multe recenzii de o stea în pagina oficială din Play Store, acuzând un defect de funcționare.

De fapt, ratingul general al aplicației a scăzut în ultimul an și jumătate de la 3,8 la 3,3 stele, cea mai mare parte a reclamațiilor părând să fie îndreptate către telefoane Pixel, mai mult decât dispozitivele altor producători. Google spune că nu există probleme de natură software care să afecteze funcționarea aplicației, ceea ce implică probleme la celălalt palier – cel al hardware-ului.

Pentru context, aproximativ în ultimul an rapoartele despre problemele la camera foto trimise pentru telefoane din seriile Pixel 2 și Pixel 3 au crescut, iar natura reclamațiilor sugerează un defect hardware și nu o problemă software. Pentru unii, camera aflată pe spatele telefonului pur și simplu nu mai funcționează. Acesta fie afișează ecran negru la încărcarea aplicației și un mesaj de eroare, sau pur și simplu împiedică pornirea aplicației de captură.

defect Pixel

Nefuncționarea poate fi permanentă, sau camera poate activa ocazional pentru perioade scurte. Problema se manifestă atât din aplicația Google Camera, dar și în aplicații alternative pentru camera foto. Spre exemplu, din modul de captură al aplicației Snapchat, sau Google Duo. Niciuna dintre metodele uzuale de depanare, cum ar fi ștergerea datelor aplicațiilor, readucerea la setările de fabrică și instalarea unei versiuni anterioare de Android, nu pot rezolva problema.

Deocamdată, Google nu oferă un remediu oficial pentru situația apărută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult