Preferi cu folie pe ecran? Samsung te lasă fără garanție dacă încerci cu acest telefon

14.06.2020
Preferi cu folie pe ecran? Samsung te lasă fără garanție dacă încerci cu acest telefon

Deși are unul din cele mai fragile ecrane din industrie, acest telefon Samsung nu permite aplicarea de folie pe ecran pentru protecție suplimentară împotriva zgârieturilor, producătorul amenințând cu anularea garanției utilizatorii care încearcă asta.

Prevăzut din fabrică cu folie din plastic pre-aplicată peste stratul din sticlă ultra-subțire, ecranul pliabil al telefoanelor Galaxy Z Flip oferă protecție minimă împotriva zgârieturilor. Și chiar dacă folia amintită nu poate fi înlocuită de utilizatori, Samsung interzice orice tentativă de protejare suplimentară prin aplicarea unei folii opționale, cum se practică la alte dispozitive smartphone.

Motivul este acela că ecranul OLED pliabil trebuie să respecte criterii foarte stricte privind rezistența la îndoire, care ar fi alterate de prezența a încă o folie pe ecran pentru protecție suplimentară. În plus, suprafața foarte delicată a ecranului nu pate suporta forța dezlipirii foliilor de protecție uzate, oricât de slab ar fi adezivul acestora. Altfel spus, ecranul ar putea supraviețui aplicării foliei și folosirii de zi cu zi, dar poate ceda atunci când încerci să dezlipești folia uzată pentru înlocuire. În mod predictibil, Samsung nu dorește să-și asume repararea pe garanție a telefoanelor Galaxy Z Flip defectate în acest mod și chiar avertizează utilizatorii că va anula garanția produsului, dacă defectul survenit pare să fie cauzat de aplicarea unei folii de protecție suportată.

Din păcate, Galaxy Z Flip este în continuare un telefon din „prima generaţie”, un pic mai mult decât un simplu „telefon concept” sau „experiment”, dar nu tocmai un produs care să fie dedicat publicului larg de consum. Iar odată ce ecranul este zgâriat, singura „speranță” este ca ecranul să se defecteze în perioada de garanție din cauze „naturale” acceptate de Samsung.

Problema este că accesoriile de protecție pentru ecran recomandate pentru modelul Galaxy Z Flip au apărut deja în magazinele online, existând posibilitatea în încercarea de a-și proteja investiția utilizatorii mai puțin informați să-și anuleze în mod involuntar garanția.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult