Preia Nokia 8 mitul telefoanelor indestructibile? [VIDEO]

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 05.10.2017
Preia Nokia 8 mitul telefoanelor indestructibile? [VIDEO]

Apreciate şi detestate în acelaşi timp pentru construcţia masivă, telefoanele Nokia de la începutul anilor 2000 au rămas în amintirea fanilor ca produse incredibil de durabile şi aproape indestructibile, în comparaţie cu un smartphone modern. Adăpostit într-o carcasă din aliaj de aluminiu cu rezistenţă superioară şi cu ecran protejat sub un scut din sticlă Gorilla Glass 5, şi Nokia 8 pare mai bine construit decât produsele rivale.

Folosit de Apple pentru carcasa telefoanelor iPhone 6, dar abandonat între timp după ce testele de anduranţă au relevat o predispoziţie crescută la îndoire, aliajul de aluminiu 600 series reapare la Nokia 8.

Testată de specialiştii canalului YouTube JerryRigEverything, carcasa metalică bazată pe un design complet diferit celui folosit de Apple a rezistat fără probleme încercărilor de îndoire, presiunea aplicată energic pe spatele metalic cauzând numai deformări temporare.

Însă aluminiul, deşi bine deghizat cu un finisaj mat ce ascunde micile imperfecţiuni cauzate de uzura zilnică, este uşor zgâriat la contactul cu obiecte ascuţite.

Cu reţetă uşor modificată pentru a reduce şansele de fisurare la contactul cu obiecte dure, sticla Gorilla Glass 5 oferă doar protecţie medie în faţa zgârieturilor, testele relevând o anduranţă până la nivelul 6 pe scara Mohs.

Per total, chiar dacă Nokia 8 se zgârie tot atât de uşor ca majoritatea telefoanelor cu Android, rezistenţa în ansamblu este foarte bună, la finalul testelor dispozitivul fiind perfect funcţional.

Tags: