Prima imagine cu Samsung Galaxy S5 Zoom

04.04.2014
Prima imagine cu Samsung Galaxy S5 Zoom

Având un portofoliu amplu de smartphone-uri, Samsung vrea să mulţumească pe toată lumea. Aici sunt incluşi şi cei ce nu se pot împăca cu ideea că un obiectiv cu zoom nu poate fi integrat bine în carcasa unui telefon mobil. Anul trecut am primit un Galaxy S4 Zoom, iar anul acesta vom vedea pe piaţă un Galaxy S5 Zoom. Acum avem posibilitate să vedem prima imagine neoficială cu terminalul/aparatul foto şi putem remarca imediat o schimbare importantă. Modelul de anul trecut venea cu un fel de grip în partea din spate a telefonului, pentru o manevrare mai bună în modul foto. În cazul lui Samsung Galaxy S5 Zoom, acel grip a dispărut, capacul din spate fiind plat în jurul obiectivului.

Prima imagine neoficială a lui Samsung Galaxy S5 Zoom

Mai mult, obeictivul închis al camerei foto nu pare să iasă foarte mult în afara carcasei, aşa cum a fost cazul modelului anterior. Asta înseamnă că Samsung a reuşit să reducă profilul obiectivului, însă ceva mă face să cred că şi carcasa lui Galaxy S5 Zoom va fi mai groasă pe toată lungimea. Specificaţiile obiectivului nu diferă mult faţă de cele ale terminalului lansat anul trecut. El oferă zoom optic 10x, dar deschiderea maximă a diafragmei la capetele distanţei focale va fi acum puţin mai mică.

Profilul lui Samsung Galaxy S4 Zoom

Senzorul din spatele acestui obiectiv va avea rezoluţia de 20 MP şi dimensiunile specifice unei camere foto compacte. Smartphone-ul ar trebui să aibă un ecran HD cu diagonala de 4.8”. Pentru motorizarea lui Samsung Galaxy S5 Zoom producătorul ar putea folosi un chipset cu procesor quad core sau un chipset Exynos cu procesor cu şase nuclee. Asta nu înseamnă că terminalul se va apropia de performanţele topului de gamă de anul acesta, al cărui nume îl foloseşte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News