Primele imagini 3D cu iPhone 15 Pro: margini mai rotunjite, USB-C și camere imense. FOTO

17.02.2023
Primele imagini 3D cu iPhone 15 Pro: margini mai rotunjite, USB-C și camere imense. FOTO

Suntem în luna februarie, iar lansarea noilor modele de iPhone-uri nu va veni decât peste încă jumătate de an, dar deja avem primele imagini cu următorul smartphone de top de la Apple, iPhone 15 Pro. Imagini 3D cu telefonulu au fost publicate online de către cei care au intrat în posesia planurilor în format CAD, care sunt dedicate producătorilor de accesorii, pentru a putea avea huse și alte produse compatibile disponibile cât mai aproape de lansare. Astfel, putem vedea și diferențele de design pe care Apple le pregătește.

Noul iPhone 15 Pro îmbunătățește design-ul deja prezent pe modelele din seria 14

Ian Zelbo și 9to5mac au publicat aceste imagini, iar diferențele pot părea a fi subtile la prima vedere. Oricine a văzut un telefon din gamele iPhone 12, 13 sau 14 Pro cu siguranță ar putea spune că vorbim despre același dispozitiv. La o privire mai atentă însă, pot fi observate câteva diferențe destul de importante.

iphone-15-pro-hero

În primul rând, marginile telefonului, deși sunt în continuare drepte, are la extremități o curbură subtilă, care ar trebui să facă telefonul mai confortabil de ținut în mână. Sticla de pe ecran șio de pe spate va fi de asemenea puțin curbată la margini, pentru a asigura o formă rotunjită a dispozitivului. Chiar și colțurile exterioare vor fi mai rotunjite. Design-ul general pare să fie influențat de noile modele MacBook Pro cu M1 și M2, în timp ce generațiile 12-14 erau inspirate de iPad Pro din 2018 și până în prezent.

Apoi, planurile dezvăluie că ecranul va avea o ramă mai mică în jurul ecranului, iar, în consecință dimensiunile generale ale telefoanelor din gama Pro va scădea puțin față de generația precedentă, păstrând diagonala ecranului.

iphone-15-pro-side-by-side

Butoanele vor suferi schimbări, semnificative. Acestea nu par să mai fie ieșite în relief, la fel ca până acum și nici nu vor mai fi butoane fizice mecanice. Acestea vor fi poziționate în aceleași zone, dar vor oferi doar feedback haptic la apăsare, recunoașterea apăsării fiind una capacitivă. Această modificare ar putea fi considerată un mare avantaj de către utilizatori. Depinde cât de bună va fi implementarea Apple, întrucât alte brand-uri au încercat ceva similar anterior, iar rezultatele au fost nefavorabile.

Camera foto va fi aproape la fel de groasă ca restul telefonului

Camera foto va fi din nou foarte mare, dar de această dată va ieși și mai mult în relief. Asta sugerează o schimbare atât la nivel de senzori, cât și la nivelul lentilelor. Ne putem aștepta astfel la upgrade-uri semnificative la acest capitol.

iphone-15-pro-cad-fi-1

Dar cel mai mare upgrade va fi cu siguranță port-ul USB-C. Planurile dezvăluie că Apple va adopta în sfârșit standardul universal de încărcare și transfer de fișiere pe care telefoanele cu Android îl folosesc de aproape 10 ani deja.

Desigur, aceste planuri nu sunt cele finale și nici nu știm dacă anumite elemente de design, care nu sunt vizibile în acestea, vor apărea pe telefonul final. Planurile descriu doar versiunea Pro de 6,1”, nu și modelul Pro Max/Ultra, cu ecran mai mare, de 6,7”.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult