Primele imagini cu Galaxy S22 Ultra vin să-l confirme în rolul de succesor Galaxy Note

31.12.2021
Primele imagini cu Galaxy S22 Ultra vin să-l confirme în rolul de succesor Galaxy Note

Samsung a anunțat în termeni cât se poate de clari că renunță la brandul Galaxy Note, dar asta nu implică și abandonarea experienței Galaxy Note, moștenită de succesorul Galaxy S22 Ultra.

Având în vedere faptul că seria Galaxy Note s-a bucurat de o bază foarte numeroasă de utilizatori fideli, ar fi fost absurd să credem că Samsung va abandona pur și simplu toate ”ADN-ul” acestuia. În realitate, compania a dorit doar contopirea identitatea Galaxy Note cu cea a seriei Galaxy S, tranziția fiind de fapt pregătită cu mult timp înainte.

Așa se face că Galaxy S22 Ultra seamănă cu un exemplar veritabil Galaxy Note. Mai mult, pentru a face această tranziție cât mai credibilă, Samsung va „importa” unele dintre aplicațiile pentru productivitate și chiar designul Note, chiar și pentru echipările Galaxy S22 mai puțin avansate.

Astfel, regăsim designul cu ramă superioară/inferioară perfect plată și ecranul cu margini laterale ușor curbate, optimizat pentru a ocupa cât mai mult din partea frontală a telefonului. Aspectul foarte plat, specific seriei Note, este regăsit și la capacul din spate, modelat dintr-o singură bucată de aluminiu șlefuit. Cinci la număr, lentilele camerei foto se ridică peste profilul capacului fără a fi unite de celebra „insulă” cu rol de decor, Samsung optând pentru un design minimalist dus la extrem.

Principalul indiciu care confirmă legătura cu vechia serie Note este accesoriul S Pen, inserabil într-un slot dedicat pentru transport, prevăzut pe carcasa lui Galaxy S22 Ultra.

La fel ca pe Galaxy S21 Ultra, avem de a face cu patru camere individuale, două dintre ele fiind pentru zoom. Din informațiile disponibile în prezent, camera nu va fi foarte diferită față de cea de pe Galaxy S21 Ultra: 108 megapixeli pe senzorul principal, 12 megapixeli ultrawide, 10 megpaixeli zoom 3x și încă o cameră de 10 megapixeli pentru zoom optic 10x.

Pornind de la indiciile prezentate mai sus, putem presupune că Galaxy S22 Ultra este de fapt un Note22 Ultra cu alt nume. Preluând în mare parte designul deja cunoscut fanilor Galaxy Note, Samsung asigură o tranziție cât se poate de lină către noua formulă de branding, oferind viitorilor cumpărători exact ceea ce se așteptau să primească, doar că sub un alt nume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult