Primele imagini cu Zenfone 10, cel mai performant telefon „compact” din 2023

19.06.2023
Primele imagini cu Zenfone 10, cel mai performant telefon

Așa cum era de așteptat, Zenfone 10 va păstra design-ul general al modelului Zenfone 9 de anul trecut, cu un ecran mai mic și un corp compact. Acesta ar putea fi astfel cel mai „mic” telefon echipat cu un chipset high-end de pe piață din 2023. Chiar dacă anunțul oficial este așteptat săptămâna viitoare, avem primele imagini „neoficiale” care dezvăluie aspectul exterior al lui Zenfone 10, cât și informații despre specificațiile hardware ale telefonului.

Zenfone 10 va păstra multe dintre elementele de design ale predecesorului său

Sursa imaginilor este Evan Blass, unul dintre cei mai cunoscuți „leakeri”, deci sunt puține șanse ca imaginile și informațiile să nu fie adevărate. Singura necunoscută este însă prețul oficial la care ASUS va pune acest telefon pe rafturile magazinelor. Deși avem o semi-confirmare din partea companiei, există posibilitatea ca varianta care ajunge în magazine să aibă un preț diferit față de unitățile puse în concurs în urmă cu doar câteva săptămâni.

Noile imagini cu Zenfone 10 confirmă astfel că forma generală a telefonului va fi păstrată de pe modelul de anul trecut. Vorbim despre un sistem foto cu două camere, integrate în două inele metalice. Spatele pare să fie din același plastic mat, care s-a dovedit a fi foarte plăcut la atingere, dar nu foarte rezistent la zgârieturi pe Zenfone 9. Un avantaj al acestui model va fi ecranul plat, dar și corpul compact, cu ecran de 5,9”.

ASUS-Zenfone-10-1

Acesta din urmă va fi un AMOLED FullHD+ cu refresh rate la 120 Hz și cu sticlă Gorilla Glass Victus pentru protecție. La interior ne putem aștepta la un Snapdragon 8 Gen 2, același procesor folosit și pe ROG Phone 7 Ultimate, tot de la Asus. Cu 16 GB RAM și 256 sau 512 GB stocare, acesta va fi unul dintre cele mai bine dotate telefoane din piață.

Interesant este însă faptul că informațiile recente sugerează că ASUS va opta pentru o cameră foto de 200 megapixeli cu obiectiv wide și stabilizare optică, alături de o cameră ultrawide secundară. Având un astfel de senzor, ne putem aștepta și la capabilități avansate de zoom, chiar dacă sunt prezente doar două camere fizice.

ASUS-Zenfone-10-Green

Și mai impresionant este acumulatorul de 5.000 mAh, care s-ar găsi la interiorul lui Zenfone 10, cu încărcare rapidă la 67W. Nu doar că vorbim despre un telefon compact, ci și despre unul care ar putea garanta și o autonomie peste medie.

Telefonul va fi disponibil în cinci nuanțe de culoare: negru, roșu, albastru, alb și verde.

via MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult