Primele imagini reale cu Galaxy Z Fold5 și Flip5 confirmă schimbări importante de design. FOTO

17.06.2023
Primele imagini reale cu Galaxy Z Fold5 și Flip5 confirmă schimbări importante de design. FOTO

Fără să surprindă pe nimeni, imagini oficiale cu noile modele de smartphone-uri pliabile de la Samsung, Galaxy Z Flip 5 și Fold 5, au ajuns pe internet cu mai bine de o lună înainte de momentul lansării. Așteptate pentru anunț spre finalul lunii iulie, cele două telefoane își dezvăluie noile design-uri fără aprobarea Samsung și, de data aceasta, se pare că avem de a face cu îmbunătățiri importante pentru fiecare în parte.

Galaxy Z Flip5 primește un ecran mai mare

Deși în anii trecuți am vorbit mai mult despre Fold decât despre Flip, anul acesta, Galaxy Z Flip5 ar putea fi „starul” din oferta Samsung. Asta pentru că noul telefon adoptă un design complet nou, cel puțin atunci când vine vorba despre ecranul exterior. Am mai văzut în trecut imagini realizate 3D pe baza planurilor dispozitivului, dar acum vedem cum va arăta el în varianta finală, oficială.

MySmartPrice a publicat o imagine care pare să fie extrasă din kit-ul de presă oficial de la Samsung, care confirmă noul ecran de dimensiuni mari de pe exterior. Acesta pare să fie semnificativ mai mic decât cel pe care l-am văzut pe Motorola Razr 40 Ultra cu doar câteva săptămâni în urmă, și are o formă neobișnuită. În loc să acopere tot capacul cu ecran și să decupeze camerele și blitz-ul, Samsung a ales să creeze un ecran exterior cu o formă neregulată, care aduce puțin aminte de decupajul pe care primul model Fold din 2019 îl avea pentru camera frontală.

Galaxy Z Flip5

Se pare că Samsung plănuiește să ofere posibilitatea de a rula aplicații pe acest ecran extins, la fel ca Motorola, iar în zona mai îngustă se presupune că vor fi plasate scurtături către aplicațiile preferate, într-o interfață similară cu cea de multitasking de pe Galaxy Fold. În imaginea prezentată, putem vedea doar două cazuri de utilizare, care erau posibile și pe generația anterioară: oglindă pentru selfie-uri și control rapid al redării de muzică.

Având în vedere că diferența de dimensiuni între ecranul de pe Galaxy Z Fold4 și Fold5 va fi foarte mare (1,9” vs 3,4”), fanii acestei serii cu siguranță vor aprecia acest upgrade. Asta dacă nu le face deja cu ochiul ecranul și mai mare de pe Motorola.

MySmartPrice a publicat și o listă neoficială cu specificațiile hardware, care sugerează că ecranul exterior va fi cel mai mare upgrade, multe dintre celelalte componente fiind neschimbate. Desigur, avem parte de un upgrade la noul cip Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, dar având în vedere dimensiunile telefonului și spațiul mic pentru integrarea unui sistem de răcire avansat, probabil că acesta nu va oferi o performanță semnificativ mai bună față de 8+ Gen 1 de anul trecut, folosit și pe modelul Motorola.

Specificații Galaxy Z Flip5

  • Ecran pliabil: 6.7”, Full HD+, AMOLED, 120Hz refresh rate
  • Ecran exterior: 3.4”
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC for Galaxy (3.36GHz boost).
  • RAM: 8GB
  • Stocare: 128GB/ 256GB
  • Baterie: 3.700mAh 15W sau 25W fast charging, 10W wireless
  • Camera: 12MP wide, 12MP ultra-wide
  • Camera frontală: 12MP
  • Software: One UI 5.1, Android 13
  • Altele: Senzor de amprentă în butonul power, 5G, dual speakers, etc.

Modelul Galaxy Z Fold5 primește cea mai cerută schimbare de design

În cazul lui Galaxy Z Fold5 avem o imagine care confirmă din nou faptul că Samsung a reușit, în sfârșit, să rezolve problemele de design pe care această serie le avea. Astfel, acesta va fi primul model al seriei care se va închide complet, fără să lase spațiu între cele două jumătăți. Prin această decizie, rivalii companiei nu vor mai avea posibilitatea să se laude cu faptul că telefoanele lor concurente se închid complet, în timp ce Fold-urile de la Samsung nu.

galaxy z fold5

Cel mai probabil, Samsung a apelat la soluția pe care am tot văzut-o în piață, care pliază zona de pe centru într-o formă de picătură de apă. Există însă și un avantaj în plus al acestei abordări: creează o cută mai puțin perceptibilă, în special în utilizare. Aceasta încă este prezentă, dar fiind întinsă pe o suprafață mai mare, este mai subtilă. Doar atunci când se reflectă lumina, poți observa că ecranul nu este perfect drept în acea zonă.

Specificații Galaxy Z Fold5 (estimate)

  • Ecran Pliabil: 7.6”, AMOLED, strat de sticlă Gorilla Glass Victus 2, 120Hz, QHD+
  • Ecran exterior: 6.2” AMOLED 120Hz Full HD+
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy
  • RAM: 8/12 GB
  • Stocare: 256GB/ 512GB/ 1TB.
  • Baterie: 4.400mAh, încărcare la 45W, 25W wireless
  • Camera: 50MP wide, 12MP ultra-wide, 10MP zoom 2x
  • Camera frontală: 2x 12MP
  • Software: One UI 5.1, Android 13
  • Altele: Senzor de amprentă în butonul power, 5G, dual speakers, etc.

Evenimentul de lansare pentru cele două dispozitive este programat pentru data de 26 iulie, și va avea pentru prima dată loc la Seul, în Coreea de Sud. Lansarea în magazine este așteptată două săptămâni mai târziu, pe 11 august.

sursa: MySmartPrice, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult