Primele informații despre OnePlus 12: upgrade-uri multe și un design nou

26.06.2023
Primele informații despre OnePlus 12: upgrade-uri multe și un design nou

OnePlus 11 a fost un pas în direcția corectă din partea brandului secundar de la Oppo. În loc să țintească din nou către zona „premium”, OnePlus 11 a încercat să ofere un telefon mai bine balansat, care să intre în oferta magazinelor la un preț mai mic decât al flagship-urilor tradiționale din piață. Se pare că OnePlus 12 va continua în această direcție, însă va încerca să aducă mai multe elemente din zona de top, așa cu încercau modelele OnePlus mai vechi să facă.

OnePlus 12 ar urma să primească câteva upgrade-uri foarte importante la nivel hardware

Noile informații despre OnePlus 12 vin de la Togesh Brar, „leaker” de pe Twitter care activează de câțiva ani în acest domeniu și care a oferit astfel de informații care au putut fi verificate după anunțurile oficiale. Astfel, avem de a face cu o sursă de încredere, însă având în vedere că telefonul este așteptat pentru lansare peste cam jumătate de an, informațiile de acum ar putea să nu mai fie de actualitate la lansarea dispozitivului.

Conform Brar, noul OnePlus 12 va primi câteva upgrade-uri importante. Ecranul ar fi unul dintre aceste componente care vor primi îmbunătățiri. Sincer, nu prea există multe direcții în care acest ecran să fie îmbunătățit. Deja OnePlus 11 include un ecran QHD+ la 120 Hz cu tehnologia LTPO. Poate că cel de generație nouă va fi mai economic sau va oferi luminozitate mai înaltă, dar sunt slabe șanse să vedem o rezoluție mai înaltă sau refresh rate mai bun.

Apoi, un upgrade care este așteptat de cam toți utilizatorii OnePlus este pentru un nou senzor pentru camera principală. În ciuda dimensiunilor reduse, senzorul Sony de pe OnePlus 11 s-a dovedit a fi foarte performant, în special datorită procesării de calitate și culorilor reglate de Hasselblad. Un OnePlus cu senzor și mai bun ar putea fi o propunere foarte atractivă. Tot la capitolul foto am putea vedea un zoom mai bun. Dacă este un capitol la care OnePlus a cam rămas în urmă acela este cu siguranță zoom-ul, iar noul OnePlus 12 ar putea fi livrat cu o lentilă periscopică, care ar permite telefonului să facă fotografii de la distanță mai mare.

Încărcare și mai rapidă și design nou

Deja modelul 11 vine cu încărcare foarte rapidă, la 100W, și este sugerat că noul telefon va avea putere de încărcare și mai mare. Având în vedere că Realme are deja telefoane cu încărcare la 240W, iar cele trei brand-uri (Realme, Oppo, OnePlus) sunt înrudite și toate folosesc încărcare SuperVOOC, probabil că aceleași tehnologii vor fi adoptate și pe noul model.

Probabil cea mai puțin importantă informație despre OnePlus 12 este faptul că va avea un „design simetric”. În ultimii trei ani, telefoanele OnePlus au adoptat un design inspirat de cel folosit de Samsung pe seriile S21 și S22, care prelungea modulul de cameră spre rama metalică exterioară.

Lansarea lui OnePlus 12 ar putea avea loc în decembrie în China, iar la începutul anului 2024 în restul lumii.

via Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult