Primele teste cu iPhone SE 2022 în GeekBench: depășește Snapdragon 8 Gen 1

11.03.2022
Primele teste cu iPhone SE 2022 în GeekBench: depășește Snapdragon 8 Gen 1

Noul iPhone SE, anunțat pe 8 martie, nu vine cu foarte multe diferențe sau îmbunătățiri față de modelul anterior. Acesta pare să fie doar un upgrade de procesor pentru un design exterior învechit, dar care probabil că va rămâne în topurile de vânzări, datorită prețului accesibil și faptului că este printre puținele modele de iPhone de dimensiuni mici. Performanța Apple A15 a fost deja demonstrată pe seria iPhone 13 și pe iPad Mini 6, dar acum putem vedea ce poate să facă acest procesor și pe cel mai mic iPhone din ofertă, datorită Geekbench.

iPhone SE, mai performant decât cele mai puternice modele Android în testele Geekbench

Așa cum am văzut în trecut, cu cât un telefon este mai mic, cu atât are șanse să se lovească de limite în performanță. Asta pentru că există o suprafață mai mică pentru disiparea căldurii produsă de procesor, iar componentele sunt mai „înghesuite” la interior. Iar acest lucru se confirmă și în primele teste de performanță cu iPhone SE-ul din 2022.

Apple A15 Bionic atinge un scor de 1.695 puncte în Single-Core și „doar” 4.021 puncte în Multi-Core în testele Geekbench, semnificativ mai puțin decât iPhone 13, în special în testul „multi”. Modelele iPhone 13 stau pe la 4.700 puncte, de obicei. Totuși, față de iPhone SE 2020, echipat cu procesorul Apple A13, diferența de performanță este semnificativă. Acela obținea 1.300 puncte în single-core și 3.300 în multi-core.

iphone se geekbench

Un alt lucru care se confirmă odată cu aceste teste este cantitatea de RAM disponibilă pe iPhone SE. Apple a mărit cantitatea de memorie RAM de la 3 la 4 GB, pentru a fi în ton cu modelele iPhone 13 și 13 Mini, echipate de asemenea cu Apple A15 Bionic.

Chiar și cu limitele de performanță, procesorul Apple A15 de pe iPhone SE reușește să ofere rezultate mai bune decât majoritatea procesoarelor de top de pe dispozitivele cu Android de top. Recent, am testat Snapdragon 8 Gen 1 pe Motorola Edge 30 Pro și am obținut 1.194 puncte în Single-Core și 3.728 în Multi-Core. Dar acestea sunt doar teste de performanță sintetice. În utilizare de zi cu zi, chiar și procesorul A13 este în continuare de ajuns pentru a primi o experiență fluidă de utilizare în aplicațiile de zi cu zi. Diferențele pot fi observate doar în aplicații complexe, precum cele de editare video, unde timpii de așteptare pentru realizarea unui video pot fi semnificativ reduși cu mai multă putere de procesare disponibilă.

sursa: GeekBench

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult