Primul iPhone cu mufă USB-C este acum de vânzare pe eBay. UPDATE: prețul a trecut de 100.000 de dolari

03.11.2021
Primul iPhone cu mufă USB-C este acum de vânzare pe eBay. UPDATE: prețul a trecut de 100.000 de dolari

UPDATE: Licitația de pe eBay a depășit acum 100.000 de dolari americani

update 100k

Ken Pillonel, elvețianul care și-a modificat propriul iPhone X pentru a putea fi încărcat de la o mufă USB-C, renunțând astfel la Lightning, a scos acel telefon la vânzare. Acesta este listat pe eBay, unde utilizatorii pot licita pentru șansa de a cumpăra primul iPhone din istorie cu mufă USB-C. Se pare că sunt mulți interesați de un astfel de dispozitiv, fie datorită faptului că ar putea deveni un obiect cu valoare „istorică” pe internet, fie pentru că își doresc cu adevărat un astfel de telefon. Cert este că prețul a depășit deja 4.000 de dolari americani, de patru ori mai mult decât prețul dispozitivului când era nou.

Licitația pentru primul iPhone cu mufă USB a ajuns la 4.000 de dolari, dar mai are timp să crească în următoarea săptămână

La momentul redactării acestui articol, listarea lui Pillonel pune iPhone-ul la un preț de 4.050 de dolari, iar următorul prag de licitație este 4.100. Prețul a fost atins grație celor 80 de oferte concurente de până acum. Licitația se va termina peste 8 zile, iar câștigătorul va intra astfel în posesia unui iPhone X de 64 GB, telefon vechi de patru ani, care în loc de mufă Lightning, se încarcă și oferă transfer de date prin intermediul unei mufe USB-C.

iphone ebay

De altfel, nici măcar viteza de transfer nu este mai mare. iPhone-urile au încă un controller integrat din generația USB 2.0, care limitează mult viteza de transfer pe cablu. Mulți își doresc trecerea la USB-C pentru vitezele ridicate permise de standardul USB 3, dar în cazul de față, avem de a face în continuare tot cu un iPhone X, cu aceleași tehnologii la bord.

Există însă câteva condiții pentru cei care cumpără telefonul. Pillonel specifică în anunț că cei care îl cumpără vor trebui să se angajeze că nu vor face restore, nu vor face update și nu vor șterge conținutul de pe telefon. De asemenea, acesta nu va fi folosit ca telefon personal și că cel care îl va cumpăra nu va desface dispozitivul.

Acesta consideră că primul iPhone cu USB-C este un obiect de colecție și ar trebui păstrat exact așa cum este acum. Pe lângă telefon, Pillonel nu oferă niciun fel de accesorii, însă promite livrare gratuită oriunde în lume și se angajează la un apel telefonic de 30 de minute pentru întrebări și clarificări pentru cumpărător.

sursa: eBay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult