Primul smartphone din seria Google Pixel, surprins într-o imagine neoficială

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 27.09.2016
Primul smartphone din seria Google Pixel, surprins într-o imagine neoficială

Aşteptată pentru data de 4 octombrie, înlocuitoarea seriei de telefoane Nexus va fi reprezentată de două modele samrtphone: Google Pixel şi Google Pixel XL.

Modelul de bază, „Pixel” este un smartphone cu ecran Full HD de 5”, motorizat de un procesor quad-core la 2 GHz ajutat cu 4 GB memorie RAM;. Telefonul echipat cu 32 GB memorie internă dispune de o cameră foto principală cu rezoluţie 12 MP şi cameră frontală de 8 MP. Designul include conector pentru căşti (jack 3.5 mm) la partea de sus şi conector USB-C la partea de jos. Pe spatele carcasei găsim un cititor de amprente, iar la interior un acumulator de 2770 mAh.

Modelul phablet „Pixel XL” face trecerea la ecran QHD de 5.5” şi un acumulator mai generos, de 3450 mAh.

Alte dezvăluiri despre Pixel şi Pixel XL sugerează că noile smartphone-uri Google au primit o certificare de rezistenţă IP53, ceea ce sugerează că nu este tocmai indicat să fie folosite în medii în care telefonul ar putea fi supus frecvent la contactul cu apa, carcasa fiind protejată doar pentru stropire ocazională.

Comparat seriei Nexus, noua gamă Pixel vine cu preţuri de nivel premium, pornind de la 649 dolari pentru modelul cu ecran de 5”.