Primul smartphone din seria „Project Tango” soseşte în magazine din această lună

05.10.2016
Primul smartphone din seria „Project Tango” soseşte în magazine din această lună

Alături de acum defunctul Project Ara, Project Tango este unul dintre proiectele iniţiate de Google cu scopul dezvoltării de tehnologii revoluţionare, care să fie folosite cu viitoarele generaţii smartphone.

Lenovo Phab 2 Pro

Project Tango vizează introducerea tehnologiilor de mapare 3D în banalul smartphone, oferind utilizatorilor o experienţă în stilul augmented reality, în care obiecte virtuale se suprapun în mod coerent imaginii obţinută cu ajutorul camerei foto. Spre exemplu, un smartphone echipat cu tehnologiile Project Tango va putea fi folosit pentru a „mobila” o încăpere goală folosind mobilă virtuală, testând rapid diverse aranjamente şi tipuri de mobilier înainte de a comanda produsul rel din magazin.

Dezvăluit încă din luna iunie, Lenovo Phab 2 Pro este primul smartphone echipat cu tehnologiile dezvoltate de Google pentru măsurarea adâncimii. Hardware-ul folosit pentru camera foto permite realizarea unui model tridimensional al mediului înconjurător, spaţiul virtual fiind apoi populat cu obiecte virtuale, cum ar fi personaje din jocuri sau alerte de trafic generate de aplicaţia pentru navigare GPS.

Dincolo de camera foto specială, Phab 2 Pro este un smartphone cu dotări din gama mid-range superioară, ajutat cu un chipset Snapdragon 652 (CPU octa-core) şi 4 GB memorie RAM, 64 GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune. Configuraţia este completată cu un ecran de 6.4” şi rezoluţie de QHD, senzor de amprente, respectiv acumulator de 4050 mAh cu funcţie QuickCharge.

Cei care vor să experimenteze aplicaţii AR folosind primul smartphone compatibil Project Tango trebuie să aibă în buget cel puţin suma de 499 dolari, preţul anunţat pentru Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video