Primul smartphone la preţ sub 100 dolari, care include senzor de amprente

04.12.2015
Primul smartphone la preţ sub 100 dolari, care include senzor de amprente

Luând exemplu noului ZTE Blade A1, se pare că funcţia de recunoaştere a amprentelor este pe cale să intre pe lista dotărilor standard, alături de receptorul GPS şi camera foto, disponibile pe orice smartphone indiferent de preţul cerut.

Facilitând deblocarea ecranului şi autentificarea în aplicaţii printr-o simplă atingere, senzorul de amprente devine rapid o funcţie extrem de populară printre utilizatorii de smartphone, iar asta în ciuda zvonurilor alarmiste, acuzând producătorii de telefoane mobile că nu protejează suficient de bine semnăturile de amprente stocate în formă digitală, sau că senzorul biometric inclus pe orice smartphone ar permite diverselor organizaţii guvernamentale să identifice şi să urmărească mai uşor utilizatorii.

Primul smartphone la preţ sub 100 dolari, care include senzor de amprente

Anunţat pentru piaţa chineză, Blade A1 este comercializat pentru echivalentul a 94 – 110 dolari, suficient pentru a fi accesibil unui număr foarte mare de cumpărători pentru care alte modele mai sofisticate nu s-ar încadra în bugetul disponibil. Pentru preţul plătit, ZTE Blade A1 pune la dispoziţie un chipset MediaTek cu procesor quad-core la 1.3 GHz (nuclee ARM Cortex-A53), 2 GB memorie RAM şi ecran HD cu diagonala de 5˝. Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 13 MP şi cameră frontală de 8 MP, respectiv o cantitate de 16GB memorie internă.

Telefonul cu dimensiuni 142 x 70.2 x 8.9 mm include un acumulator de 2800 mAh şi este oferit împreună cu versiunea Android 5.1, în variante de culoare Smart White, Vibrant Yellow, Dream Green, Cool Blue şi Space Grey. Momentan, Blade A1 poate fi comandat exclusiv din magazinele locale din China, însă sunt şanse şi pentru un debut pe teritoriu european, ZTE având deja lansate mai multe modele din seria Blade.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult