Primul smartphone semnat de Qualcomm, celebrul producător de chipseturi, poate fi comandat

30.07.2021
Primul smartphone semnat de Qualcomm, celebrul producător de chipseturi, poate fi comandat

Într-o mișcare surpriză, Qualcomm lansează comercial primul smartphone cu design de referință, demonstrând cele mai avansate tehnologii ale companiei.

Adresat așa numiților Snapdragon Insiders, telefonul nu fură privirile cu un design exterior de avangardă, atuul să fiind nivelul de performanță impresionant și dotările oferite la partea de hardware. Astfel, telefonul produs de Asus cine cu chipsetul Snapdragon 888 5G, cuplat cu 16GB memorie RAM și 512GB stocare internă, ambele oferind cele mai bune viteze posibile cu tehnologiile actuale.

Adresat entuziaștilor care doresc strict ce este mai bun, în termeni de performanță, telefonul cu preț de 1500 dolari vine cu un ecran OLED de 6.8 inch și rată de refresh la 144Hz, protejat sub cel mai nou tip de sticlă minerală, Gorilla Glass Victus. Pentru că viteza și acuratețea sunt mai importante, senzorul de amprentă vine montat pe capacul din spate și nu sub ecran, sau pe rama laterală. Acesta este din cea mai nouă generație 3D Sonic Sensor Gen 2, de la Qualcomm.

smartphone Qualcomm

Pentru că producătorul american nu are în oferă și senzori pentru camere foto, performanțele sunt date de o soluție Sony IMX686, foarte apreciată pentru calitatea imaginii, în pofida rezoluției de „numai” 64MP. Camera ultra-wide folosește un senzor Sony IMX363 de 12MP, iar cea telephoto primește un senzor neprecizat de 8MP, cuplat cu lentile oferind zoom optic 3X. Camera frontală este un model de 24MP, aplicat prin procedeul de perforare a ecranului.

Primul telefon semnat de Qualcomm este susținut cu un acumulator de 4000mAh, certificat pentru încărcare rapidă la viteza de 65W, folosind cea mai recentă implementare Quick Charge 5.0.

Compensând, oarecum, pentru prețul prohibitiv, pachetul cu accesorii conține și un set de căști premium Master & Dynamic, în mod normal vândute la prețul de 300 dolari.

Doritorii care dispun de suficiente fonduri pe cardul de credit pot comanda deja telefonul în ediție limitată direct de pe site-ul Asus, însă nu-l vor primi mai devreme de 27 august.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult