Primul telefon accesibil cu BlackBerry OS 10 ar putea fi acesta

05.04.2013
Primul telefon accesibil cu BlackBerry OS 10 ar putea fi acesta

La sfârşitul lunii ianuarie, compania BlackBerry a prezentat produsele care ar trebui să o ajute să-şi recapete măcar parţial gloria din trecut: telefoanele Z10 şi Q10 şi sistemul de operare BlackBerry OS 10. Primul model a fost lansat de curând şi în România, iar cel de-al doilea va ajunge pe piaţă undeva în cursul acestei luni sau în mai, ambele modele făcând parte din gama superioară şi fiind urmaşii spirituali ai familiilor Storm şi Bold.

Fostul portofoliu al companiei a inclus însă în mod tradiţional şi o familie de telefoane cu preţuri mai accesibile, Curve, iar promisiunea producătorului de a lansa noi modele în cursul acestui an s-a putea concretiza sub forma familiei R.

Conform unei surse anonime citate de site-ul BlackBerry Empire,  familia R va debuta cu un terminal din gama inferioară care va avea un preţ de circa 300-400 de dolari. Acesta urmează să fie o versiune mai mică a încă nelansatului Q10 şi să ofere o baterie cu o capacitate de 1800mAh, stocare internă de 8 GB şi sloturi laterale pentru SIM şi cardul MicroSD.

Cea de-o doua sursă este site-ul BlackBerryOS, unde ieşit la iveală şi o imagine a acestui viitor model. Oferind o tastatură QWERTY completă, acest model foloseşte tot un ecran pătrat precum mai marele Q10, însă are un design diferit de cel cu care canadienii ne-au obişnuit în ultimii ani. Conform zvonurilor, acest model ar trebui să fie lansat la începutul acestei toamne.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News