Primul telefon cu 128 GB de memorie internă vine din China

Primul telefon cu 128 GB de memorie internă vine din China

Acum mai bine de un an, Samsung a anunţat că memoriile interne cu capacităţi de 128 GB pentru telefoane şi tablete au intrat în producţia de masă, şi în acest răstimp am tot sperat că producătorii consacraţi vor adopta noile produse. Spre ruşinea acestora, prima companie care a spart gheaţa şi a anunţat un telefon cu o memorie internă de 128 Gb este un producător chinez.

Telefoanele mobile contemporane sunt disponibile în versiuni cu cel mult 64 GB de memorie internă, companiile preferând să ofere un slot MicroSD pentru mai puţin performantele dar şi mai ieftinele carduri MicroSD. Nici tabletele nu stau mai bine, iPad fiind singura tabletă care oferă o memorie internă de 128, excepţie făcând doar modele x86 cu Windows 8 şi stocare SSD, care sunt însă de fapt doar nişte Ultrabook-uri fără tastatură.

În condiţiile în care producătorii consacraţi de telefoane au fost reticenţi să dezvolte versiuni cu capacităţi de stocare mai mari, onoarea lansării unui astfel de produs îi revine companiei Meixu. Smartphone-ul MX3, care a fost anunţat în septembrie, este disponibil acum şi într-o versiune cu 128 GB de memorie internă la un preţ de circa 660 de dolari, cu aproximat 100 de dolari mai mare decât cel al versiunii de 64 GB.

Pentru cei care spaţioasa memorie internă ar fi optimă pentru stocarea unui număr mare de filme sau a unei colecţii complete de muzică, avem o veste proastă. Telefonul este compatibil doar cu standardul TD-SCDMA, ceea ce înseamnă că nu va putea folosi decât reţelele 2G din Europa. Meizu MX3 are însă şi o versiune W-CDMA, iar aceasta s-ar putea să primească şi ea o memorie internă mai încăpătoare.

Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, este bine venită vestea că un producător s-a încumetat să ofere un telefon cu o astfel de capacitate şi sperăm că producătorii consacraţi îi vor urma, mai devreme sau mai târziu, exemplul.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News